kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Saját lakás albérlet helyett

A magyar társadalom a nyugati mintától eltérően arra van berendezkedve, hogy inkább választjuk a saját tulajdonú lakást, mint az albérleti lehetőséget, amennyiben az anyagi keretünk engedi. A következő cikkben megvizsgáljuk, milyen előnyökkel is jár az, ha valakinek van saját háza vagy lakása, nem csupán egy bérelt ingatlana.

Saját lakás albérlet helyett

Az én házam, az én váram

Amikor valaki albérletben lakik, el kell fogadnia, hogy az adott lakás már egy meghatározott stílussal rendelkezik, azon módosítani nem, vagy csak részben lehet. Hiába lenne igény a jobb minőségű szaniterekre, egy más árnyalatú festésre, a konyhabútor cseréjére vagy éppen egy hatékonyabb elektronikai cikkre, csak álmodozhatunk erről és egy saját lakásról.

A tökéletes ingatlan megtalálása alapvetően nem könnyű feladat, de a megveszLAK.hu oldalán csokorba gyűjtve találhatóak jobbnál jobb ajánlatok!

Egyes főbérlők abba sem egyeznek bele, hogy a lakásban lévő elavult berendezést egy sajáttal helyettesítsünk, az pedig, hogy egy polcot vagy képet felfúrjunk a falra, egyenesen utópiának tűnik egyes helyeken. De ez egy saját lakásban elképzelhetetlen.

Vendégek

Albérletek esetében van, hogy kikötésre kerül, a bérlő fogadhat-e vendégeket. Akár egy délutáni közös filmezésről, társasjátékozásról legyen szó, akár egy rokon vagy barát néhány éjszakás elszállásolásáról, nagyon nehéz egy olyan helyen otthon érezni magunkat, ahol nem határozhatjuk meg, beengedhetünk-e bárkit a lakásunkba.

A saját lakás ne legyen csak vágyálom! A megveszLAK.hu oldalán található hitelkalkulátor mindenkinek segít, hogy megtudhassa, milyen lehetőségei vannak, hogy albérlet helyett saját otthonba rendezkedhessen be.

Összeférhetetlen szomszédok

A társasházak rendszeres problémája a kekeckedő szomszéd. Amennyiben albérlőként sikerül egy olyan szomszédot kifogni, akit még az is zavar, hogy sóhajtottunk, miközben a zoknit vettük fel reggel, nagy valószínűséggel a világ tudtára fogja adni.

Természetesen a lelkesebbeknek nem okoz problémát, hogy felhívják, vagy esetleg rendszeresen nyaggassák a lakás tulajdonosát a valós vagy éppen vélt sérelmükkel, és ez akár olyan mértékig is elfajulhat, hogy a bérleti szerződés bontásra kerül.

Saját döntések

A saját lakásban megvan az a szabadság, hogy tudhatjuk, ez a miénk, és csak a saját döntésünkön múlik, hogy akarunk-e költözni. Egy albérlet esetében azonban sokkal bizonytalanabb a helyzet.

Amennyiben a lakás tulajdonosa úgy dönt, hogy a gazdasági érdekei miatt szükséges megtennie, bármikor eladhatja az ingatlanát a fejünk fölül. De bontásra kerülhet amiatt is egy bérleti szerződés, mert a tulaj egy rokona vagy ismerőse váratlan élethelyzetbe kerül, és emiatt szüksége lenne az általunk bérelt lakásra.

Ilyenkor jó esetben véd a szerződésben meghatározott felmondási határidő, de még mindig sok olyan esetről hallani, mikor a felek érvényes bérleti szerződés nélkül állapodnak meg, ami komoly kockázatokat hordoz magában.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk