Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Strandokat ellenőriz a NAV

Több megyében is razziázik a Nemzeti Adó-és Vámhivatal. Főleg a strandokat ellenőrzik, de Baranya megyében fagylalt és zöldségkereskedőket is ellenőriznek.

Augusztusban kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket, ahol főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják -írja az ado.hu.

Eközben a NAV baranyai munkatársai a megyeszékhelyen, Szigetváron, Kásádon, Beremenden, Villányban és Ófaluban ellenőriznek augusztus 2. és 5. között. Az ellenőrzések során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok, elsősorban a vendéglátóhelyeken, a
fagylaltárusoknál és a zöldség- és gyümölcskereskedőknél. Ellenőrzésekre számíthatnak a szabadidős szolgáltatást kínálók és a biciklikölcsönzők is.
További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. A közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.

ado.hu
Follow hrportal_hu on Twitter