Megjelent: 2 hónapja

Száz cég utasította el, de miután kiállt egy táblával az utcára, a JPMorgan egyik igazgatója is megkereste

Mohammad Arham Shahzadot üzleti menedzsment diplomájával a zsebében 95 cég utasította el. Amikor azonban kiállt az utcára egy táblával London pénzügyi negyedében, több meglepő dolog is történt.

images

Mohammad Arham Shahzad, egy pakisztáni diák több mint egy évig állást keresett, mielőtt úgy döntött, kilép a komfortzónájából, és az Egyesült Királyság fővárosának utcáin hirdeti magát.

Shahzad elmondta, hogy miután befejezte az üzleti menedzsment mesterszakot, összesen 95 elutasítást kapott a cégektől, amelyekhez jelentkezett.

"Belefáradtam, nagyon lehangoló volt. Ki akartam próbálni egy másik megközelítést” - mondta Shahzad a Business Insidernek.

Július 11-én korán felkelt, majd készített egy táblát, amelyen szerepelt a LinkedIn QR-kódja, ezek után a bőröndjével és a táblával elindult London pénzügyi negyedébe, a Canary Wharfba.

"Csak álltam ott egész nap, széles mosollyal. Ezen kívül semmilyen módon nem avatkoztam az eseményekbe" - mondta. 

Mire este fél hétkor elhagyta a Canary Wharfot, mintegy 200 ember környékezte meg. A reakció Shahzad szerint elsöprő és váratlan volt.

"Sokan közülük csak megálltak, beolvasták a LinkedIn QR-kódomat, készítettek egy képet, majd továbbmentek" - mondta.

De a JPMorgan egyik igazgatója például odalépett hozzá, és átadta a névjegykártyáját. Később küldött egy üzenetet Shahzadnak, amiben azt írta, körbeadta az önéletrajzát az irodában.

A legemlékezetesebb pillanat azonban az volt, amikor egy tanárnő és diákjai érkeztek. A tanárnő készített egy képet Shahzadról a diákok gyűrűjében, hogy példaként mutassa be őt.

Egyetlen ember mondta Shahzadnak azt, hogy nem helyes dolog az utcán álldigálni, de ez volt az egyetlen negatív reakció, amivel találkozott.

Öt nappal az akció után Shahzadot megkeresték egy adatelemzői állással, ami szerinte a tökéletes pozíció számára, de további három interjút is leszerveztek az iránta érdeklődő cégek.

Shahzad számára a legnagyobb akadályt az álláskeresés során a szakmunkásvízumnak is nevezett dokumentum megszerzése jelentette, amelyre a külföldi diákoknak van szükségük, ha a diákvízumuk lejárta után az Egyesült Királyságban szeretnének dolgozni. Ez azt jelenti, hogy Shahzad csak olyan cégeknél jelentkezhetett, amelyeknek van engedélyük a szakmunkásvízummal rendelkezők foglalkoztatására.

Shahzad júliusban egy LinkedIn-bejegyzésben, amely rengeteg emeberhez eljutott, a külföldi diákok munkaerőpiaci küzdelmeiről is írt.

Miután megkapta az adatelemzői állást, három hónapba telt, mire feldolgozták a vízumkérelmét. Várhatóan 2022 novemberében kezdhet el dolgozni a vállalatnál.

Fordította: Willin-Tóth Kornélia

Fotó: unsplash.com

  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Még mindig nem az 50 az új 30: jelen van az életkor alapú előítélet az álláspiacon

Az életkor alapú előítélet – az úgy nevezett ageism - különösen a középkorú munkavállalókat sújtja. A nyugdíjasok foglalkoztatását az... Teljes cikk

Száz cég utasította el, de miután kiállt egy táblával az utcára, a JPMorgan egyik igazgatója is megkereste

Mohammad Arham Shahzadot üzleti menedzsment diplomájával a zsebében 95 cég utasította el. Amikor azonban kiállt az utcára egy táblával London... Teljes cikk

Az érzelmileg intelligens munkavégzés ereje

A vezetők manapság - a Covid óta fokozottan - az érzelmi intelligenciát, más néven EQ-t keresik. A magas szintű érzelmi öntudattal és... Teljes cikk