Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Sztrájkkészültség a kecskeméti kábelgyárban

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a kecskeméti székhelyű, kábelkonfekcionálással foglalkozó Cab Tec Kft.-vel a 2018-as béremelésről -írja az autopro.hu oldal.

A dolgozókat képviselő szervezet tájékoztatás szerint a kecskeméti gyárban az MTSZSZ 2017 novembere óta többször kezdeményezett bértárgyalást és írásos javaslatot is átadott a munkáltatónak, de érdemi tárgyalás eddig nem volt - írják.

Buzásné Putz Erzsébet, a szakszervezet elnöke elmondta: a cégvezető a bérkövetelést figyelmen kívül hagyta, egyoldalúan átlag 5 százalékos béremelést hajtott végre, és további béremelést nem kíván adni. "A szakszervezet célja nem az, hogy túlfeszítsük a béreket, csupán szeretnénk megtartani a dolgozókat. Reális bérkövetelésünk van, ami 10,5 százalék" - közölte.

Az MTSZSZ elfogadhatatlannak tartja mind a béremelés mértékét, mind az eljárás módját, ezért a jogszabályt követve figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben nem jön létre legalább 10,5 százalékos emelés. A dolgozók elégedetlenek, mivel országos szinten a 10 százalékos béremelés szinte minden vállalatnál megvalósult. A bértárgyalásra március 9-én kerülhet sor.

autopro.hu
Follow hrportal_hu on Twitter