Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Terjed a kompetenciaalapú képzésfejlesztés

Egyre több hazai vállalatnál indítanak kompetenciákra épülő tréningeket - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

images

Terényi Nándor, az Elmű személyzetfejlesztési osztályának vezetője elmondta: a 2900 fős cég esetében az üzleti célok határozzák meg, kit és mikor fejlesztenek, és ebben nagy szerepet kap a vállalat HR-stratégiája. Jelenleg az Ügyfél a központban elnevezésű pontból vezetik le a vezetőképzést, amelynek kapcsán kiemelte a 360 fokos értékelés és a coaching fontosságát.

A társaságnál nemrég zárták le a "kékgallérosok" képzését, amelynek keretében mintegy 600 villanyszerelőnek indítottak kommunikációs tréningsorozatot. Ősszel a középvezetők számára tartanak kompetenciaalapú oktatást, amely öt alapkompetenciára, a szakmai, a vezetői, a szociális és a változáskészségre, valamint a vállalkozói szemlélet fejlesztésére épül.

Holics András, a Cegos Tanácsadó és Tréning Kft. tanácsadója jelezte, a hazai vállalati igények alapján az átvilágító célzatú, adott pillanatfelvételre irányuló assessmenttel és arra épülő képzésszervezéssel ugyanúgy találkoznak, mint a HR-stratégiához szorosan kapcsolódó képzéstervezési folyamattal, tapasztalata szerint azonban a két véglet közötti átmenet sem ritka - áll a Világgazdaságban.
Follow hrportal_hu on Twitter