Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Több pilóta kellene

A légitársaságok egyre növelik kapacitásaikat, viszont pilótákból hiány van a piacon, ezt a hiányt lovagolhatják meg az őket képző intézmények, írja a Világgazdaság.

images

Számos légitársaság készül jelentős flottabővítésre idén, azonban ezeket a repülőket el is kell vezetnie valakinek. A következő években a hiány egyre nőhet. Magyarországon már jelenleg is három képzőhelyen tanulhatnak azok, akik pilóták szeretnének lenni.

Nyíregyházi és a Debreceni Egyetemen is van már ilyen szak, most pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is bekapcsolódott a posztgraduális képzésbe. Amely azonban igen borsos áron érhető el, van ahol 30 millió forint, a BME-n pedig 18 millió. Azonban az összeg diákhitellel finanszírozható. Főleg férfiak jelentkeznek, de néhány nő is akad, mondta a lapnak Jankovics István, a BME-képzés koordinátora.

A képzés négy félévig tart, 200 óra gyakorlatot is tartalmaz. Aki pilóta szeretne lenni, annak a képzési díjon kívül orvosi alkalmasságon kell megfelelnie, alapfeltétel az alapfokú nyelvtudás és a felsőfokú diploma.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter