Megjelent: 11 hónapja

Tökéletes megoldás a vízmegtakarításra: a habszappan

A víz értékéről nem lehet eleget beszélni, ahogy arról sem, hogy figyelni kell a felhasználására. Felelős döntések sorozatát kell meghoznia minden vállalatnak akkor, amikor lehetőségeket keres a takarékoskodásra: ilyen a habszappan használata is.

tökéletes megoldás a vízmegtakarításra: a habszappan
Kézmosás habszappannal - a felhasznált víz csaknem fele megtakarítható

A munkahelyeken a mosdóhigiéniára minden esetben nagy hangsúlyt kell fektetni, ezen belül a habszappan megfelelő használata is kardinális kérdés lehet. Segítségével a kézmosásra használt víz 45%-a is megtakarítható, ami 100 munkavállaló esetén, éves szinten mintegy 56 000 liter vizet jelent.

A szappan és más mosdóhigiéniai termékek beszerezhetők a Flornál. A webáruház széles körű választékkal várja partnereit: ipari papírok és professzionális tisztítószerek importjával és forgalmazásával foglalkoznak.

Ők is vallják, hogy a vállalatok környezeti felelősségvállalásának a hangsúlyos területe továbbra is az erőforrások fenntartható és hatékony felhasználása. Csökkenteni kell a környezeti hatásokat, ezáltal pénzt takarítani meg, és mérsékelni kell a különböző az energia- és természeti erőforrásoknak, például a víznek a felhasználását.

Figyelni kell a mellékhelyiségek vízfelhasználására

A környezeti hatásuk értékelése során a vállalatok többsége hajlamos figyelmen kívül hagyni a mellékhelyiségeket, pedig az az átlagos irodai vízfelhasználás 37%-át adja. Így nagyon fontos, hogy a cégek a csöpögő csaptelepek javítása mellett ügyeljenek a kézhigiénés termékekre is, mert azok is befolyásolhatják a teljes vízfogyasztás mértékét.

A kézmosási gyakorlatokkal kapcsolatban is kutatást végeztek

A habszappan falra szerelhető, habos kézmosó rendszer, ami a hagyományos folyékony szappanok alternatívájaként jelentős vízmegtakarításhoz vezet. A rendszer működésének lényege, hogy egy patronba beépített pumpa egy speciális összetételű folyékony szappant kever össze levegővel, 10-szeresére növelve a szappan térfogatát, így a kézmosáshoz azonnali habzást biztosít.

2009-ben az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján kiderült, hogy a habszappan alkalmazása a folyékony szappan helyett jelentősen képes csökkenteni a vízfelhasználást.

Milyen előnyei vannak a habszappan használatának?

A habszappan alkalmazásának a felhasznált víz mennyiségének csökkentése mellett még számos előnye van:

  • Takarékoskodik az energiával, hiszen nem kell a kézmosáshoz a vizet felmelegíteni.
  • Fokozottabban érvényesül a fenntarthatóság: nem kell vegyszereket használni a szappan sűrítéséhez. Emellett a habszappanok nem szennyezik a környezetet sem, könnyen lebomlanak.
  • Kevesebb terméket kell felhasználni - ennek az az oka, hogy a habszappan nyolcszor jobban terítődik a kezeken a folyékony szappanhoz képest, így átlagosan 36%-kal kevesebb kell belőle.
  • Csökkenti a vállalat környezeti lábnyomát.

A habszappan Önnek is tökéletes megoldást jelent akkor, amikor takarékoskodni kíván a felhasznált víz mennyiségével. Tegyen hathatósan a fenntarthatóságért!

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyre inkább nőhet az érdeklődés a mentális egészségügyi támogatások iránt

A felmérésben megkérdezett munkaadók több mint fele azt mondta, hogy a következő évben valószínűleg növelni fogja a munkavállalók mentális... Teljes cikk

Emelkedik az állami víziközmű társaságoknál dolgozók bére

A munkavállalók alapbérét két lépcsőben fejleszti a társaság. Teljes cikk

Mi Hazánk: megbecsülést a biztonsági őröknek

A párt szorgalmazza, hogy a biztonsági őrök is kaphassanak béren kívüli juttatást és munkába járási támogatást. Teljes cikk