Megjelent: 2 éve

Top HR konferenciák Európából 2020-ban

Temérdek a HR-eseknek, toborzóknak, vállalati oktatási szakembereknek szóló konferencia és kiállítás 2020-ban is. Nem könnyű választani. Most hét konferenciát és kiállítást ajánlunk, amivel biztosan nem fog mellé. Kifejezetten az országhatáron kívülről. Érdemes ugyanis időnként más országban gyűjteni impulzusokat, kapcsolatokat. Budapestről két-három óra alatt repülővel minden helyszín elérhető.

images

images

Zukunft Personal Europe

Szeptember 15-17., Köln Messe
Április 21-22., Hamburg (Zukunft Personal Nord néven)
Május 12-13., Stuttgart (Zukunft Personal Süd és Corporate Health Convention néven)
Webcím: www.europe.zukunft-personal.com


A Personal Hungary-t ugyan már nem rendezik meg, a német “anyaesemény”, a Zukunft Personal Europe viszont továbbra is hasít. A húsz éves múltú HR konferencia és szakvásár tavaly 770 kiállítóval és 20 700 látogatóval csúcsot döntött, és továbbra is Európa vezető HR rendezvénye. Az esemény rangját jelzi, hogy legutóbb a német munkaügyi miniszter nyitotta meg, a panelbeszélgetésen pedig mellette a Deutsche Telekom, az IBM és a Siemens HR és felsővezetői osztották meg gondolataikat. Megalakult a “Future of Work Kezdeményezés” hat cég részvételével. Ők idén őszre gyakorlati példákat, cselekvési terveket dolgoznak ki a buzzwordként is használt “Future of Work” bemutatására.

Egyre több a magyar látogató és kiállító. Legutóbb 15 vállalat vett részt Magyarországról (startupok, nagy múltú IT szolgáltatók, szoftverfejlesztők, HR tanácsadók, munkaerő közvetítők és kölcsönzők és tréning cégek), közülük 10-en "HR Tech Hungary" néven egy magyar közösségi standon. Ők 4,8-ra értékelték a részvételt az 5-ből. A szeptemberi rendezvényen kívül tavasszal egy északnémet és egy délnémet eseményre is sor kerül Hamburgban illetve Stuttgartban.
Jegyárak: tavaly a napijegy 80 euró (26 ezer forint), a 3 napos jegy 125 euróba (41 ezer forint) került. Az idei árak tavasztól lesznek elérhetőek.

Unleash

Március 24-25., ExCeL London (Unleash Spring)
Május 12-13., MGM Grand Las Vegas (Unleash America)
Október 20-21., Párizs, Convention Centre (Unleash World)
Webcím: www.unleashgroup.io


“Ha eljössz az Unleash Worldre, akkor a munka forradalmának epicentrumában találod magad” - áll az egyik legdinamikusabban fejlődő HR konferencia anyagában. Az Unleash HR Tech expóként pozicionálja magát (2017-ig HR Tech Worldnek hívták), ám legalább annyira szól az emberről is. Az unleash szó arra utal, hogy ebben a hihetetlen gyors digitális transzformációban engedd el, szabadítsd fel embereidet, hogy kihozzák a maximumot, járatlan utakon definiáljanak újra iparágakat.

Unleash
Érdekesség, hogy az eseményt az alapító Marc Coleman csapata Budapestről hozza tető alá számos magyar munkatárssal. 2020-ban három Unleash lesz: márciusban Londonban, májusban Las Vegasban, októberben pedig Párizsban. A márciusi rendezvény hívó szlogenje “Transformation… now!” Rendszeres előadója az Unleashnek Josh Bersin a szakma egyik neves influencere, tavaly ősszel látványos előadást tartott Janina Kugel, a Siemens HR vezetője. A szervezők minden alkalomra hívnak sztárvendéget. Járt már náluk Richard Branson (vállalkozó, a Virgin Group alapítója), Arianna Huffington (médiaalapító, szerző), Esther Perel (pszichoterapeuta) tavaly ősszel Bob Geldorf (zeneszerző, politikai aktivista). A londoni fesztivál előadói között a Deutsche Telekom, a Novartis, a Santander, Loreal menedzserei. A belépőjegy ára 1195 font (466 ezer forint), elővételben február 7-ig 895 font (349 ezer forint). Az Unleash kiállítás része ingyenesen látogatható szintén regisztrációval.

Learning Technologies

Február 12-13., London, ExCeL
Web: www.learningtechnologies.co.uk


Aki kíváncsi arra, hogy mi zajlik a tanulási technológiák dinamikusan változó piacán, neki februárban Londonban a helye. 21. alkalommal rendezik meg ezt a patinás kiállítást és konferenciát, másodszor az impozáns ExCeL kelet-londoni rendezvényközpontban. Fókuszban a szervezeti tanulás és az ezt támogató technológia lesz. Már február 11-én indul az előprogram egész napos workshopokkal. Összesen 700 szakembertől lehet ellesni a legújabb trendeket. Ami még várható: 8500 feletti látogató, 200 szeminárium, 200 feletti kiállító. A kiállítás regisztrációval ingyen látogatható, a konferencián való részvétel 1295 font + áfa (körülbelül 500 ezer forint). Utóbbival még egy sor szolgáltatás, szakmai közösségi tagság, tananyagokhoz való hozzáférés és networking lehetőség is jár. Ha január 31-ig jelentkezik, akkor 5 százalék kedvezményben részesül.

Talentpro

Március 25-26., Zenith & Kohlebunker München
Web: www.talentpro.de


Talentpro
A HR vezetők, a fejvadászok, a személyzeti tanácsadók és az employer branding szakértők egyik feltörekvő rendezvénye ez Németországban, amely a toborzás és az employer branding körül forog. “Expofesztiválként” pozicionálják, csupán két évvel ezelőtt indult, de tavaly már 1669 szakmai látogató, több mint 70 előadó vett részt rajta. A márciusi programból négy témaindító előadás ismert. A Recruitingdaily.com elnöke arról beszél, hogy mit tanulhatnak a HR stratégák a világ legsikeresebb futballklubjaitól. Aktív sourcing témában az amerikai BrainGain egyik guruja tart előadást. Influencer marketingben pedig két német szakember osztja meg legjobb gyakorlatait. Online vásárolva 99 euró (33 000 forint) a belépőjegy, az első 700 darabot ennél olcsóbban adják (49 illetve 69 euróért a gyorsaság függvényében).

The HR Congress

November 17-18., Valencia Congress Center
Web: https://hr-congress.com/


“Üdvözlünk a HR Davosában.” Ezzel az üzenettel fogad a rendezvény weboldala, amely a szervezők felfogása szerint “globális mozgalom, melynek célja emberközpontú szervezetek építése és megtervezése. A szervezetek nem innovatívak, se nem agilisak, csak azok az emberek azok, akikben ezt kialakítják. A szervezetek nem nyerhetnek a piacon embereik nélkül.” Tavaly negyedszer találkoztak az ezt az értéket valló HR vezetők - 1500-an - Nizzában, 2020-ban Valenciában folytatják.
Mennyibe kerül a részvétel? Aki február 28-ig vásárol, neki 395 euróba, de március 31-e után már 795 euróba. Kik lesznek jelen? A weboldalon található infó alapján mások mellett előadóként lép fel a Coca-Cola HR szolgáltatásokért felelős alelnöke, a Nike tehetségmenedzsere és a Recruitingdaily.com elnöke. Kevesen tudják, hogy az esemény szervezője, a Stamford Global egy magyar vállalkozás, Európa egyik elit HR konferenciáját tehát Budapestről hozza tető alá egy multikulturális csapat.

Beyond

Június 11-12. Amszterdam, De Kromhouthal
Web: www.beyondhrforum.com


Beyond
The Global HR Leadership Forum. Ezzel az alcímmel hirdeti magát ez a Hollandiában tartott HR vezetői esemény. Az idei programról egyelőre kevés konkrétumot tudni, a korábbi előadók között szerepelt mások mellett az Unilever, az ING, a Metro, a LinkedIn, a Nestle és az Uber HR vezetője is. Nem klasszikus konferencia, hanem a keynote előadások közé egy-egy téma köré épített kiscsoportos beszélgetések, a második nap pedig egy hackathonból áll, tehát networkingre is jól használható. A helyszín is izgalmas: egy egykori ipari gyártócsarnokot varázsoltak gyönyörű konferenciahelyszínné Amszterdam északi részén. A részvételi díj 1195 euró (395 ezer forint).

Rethink! HR Tech Europe

November 30-december 1., Berlin, Titanic Chaussee
Web: www.rethink-hrtech.com


Rethink HR tech
Nemrég ért véget az esemény, már szervezik az újat. A digitális HR transzformációhoz és stratégiához, a tudásmenedzsmenthez és a “leadership 4.0”-hoz kaphatnak itt a résztvevők impulzusokat, tanácsokat. Az egyes szekciókat harmincnál is több iparági vezető koordinálja, a keynote előadásokat világcégek HR vezetői és HR tech szakemberek tartják (tavaly például a Facebook, az Adidas, a Mastercard és az Airbus menedzserei is ott voltak). A standard jegy 1495 euró (493 ezer forint). Ezért a belépőn túl több mint húsz esettanulmányhoz jut hozzá a látogató és tíz körüli interaktív workshopon vehet részt.
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ismét lehet jelentkezni az ingyenes állami informatikai képzésre

Július 28-tól jelentkezhetnek az érdeklődők az Újratervezés Program keretében második alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. A járvány... Teljes cikk

Augusztus 8-ig lehet pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Teljes cikk

Új varrodai tan- és termelőműhely ad munkát 16 embernek Tiszaroffon

A Belügyminisztérium (BM) Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága saját költségvetésből létesítette a varrodát. Teljes cikk