Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Újraszabályozzák a vezetői posztokat a közszférában

Munkajogi szempontból újraszabályozzák a közszférában a vezetői posztokat. 2008-tól a vezetői megbízás mellett önálló vezetői munkakörben, sőt menedzserszerződéssel munkaviszonyban is elláthatók lesznek az irányítói posztok - tudta meg a Világgazdaság.

A vezetői megbízás a továbbiakban csak azokra vonatkozik, akik a munkaidejük kisebb részét töltik menedzseri feladatokkal, például a tanszékvezető egyetemi tanár vagy az osztályvezető főorvos - magyarázta Horváth István, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogi főosztályvezetője.

Horváth István jelezte, változik majd például az önálló vezetői munkakörbe kinevezettek javadalmazása, így az intézményigazgatók havi garantált illetménye is. Itt ugyanis januártól az irányított szervezet méretétől, a pozícióval járó felelősség mértékétől és az elvégzett feladatok összetettségétől függ majd, ki mekkora garantált havi jövedelemre számíthat. Míg az ezer vagy annál több főt foglalkoztató, átlagosnál bonyolultabb feladatokat ellátó költségvetési szerv első számú irányítójának illetménye minősül majd száz százaléknak, addig az ennél lényegesen kisebb, ötven főnél kevesebbet alkalmazó szervezet vezetője, például egy kisebb vidéki iskola igazgatója, ennek csak az 57 százalékát kaphatja.

Az olyan pozíciókban, amely nem különbözik sokban a versenyszféra azonos munkaköreitől, jellemzőbb lesz, hogy menedzserszerződéssel, a munka törvénykönyve hatálya alá tartozva foglalkoztatnak majd a közszféra foglalkoztatói. Így az adott pozícióban dolgozók felelőssége, számonkérhetősége nagyobb lesz, ugyanakkor könnyebben el is bocsáthatják őket. A Világgazdaság úgy tudja, a törvénytervezet egyelőre tárcaközi egyeztetésen van, hamarosan a kormány elé kerülhet.

Szeptembertől életbe lépett egy humánus változtatás, amelyet januárban tovább pontosít a közalkalmazotti törvény. Ha valamelyik szervezetnél létszámcsökkentésre kerül sor, és párhuzamos munkakörök megszüntetése miatt küldenének el közalkalmazottat, ám például két azonos posztot ellátó kolléga megállapodik a munka felosztásában, vagyis hajlandók részmunkaidőben dolgozni, akkor ezekből a pozíciókból ők nem bocsáthatók el.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter