Személyzetfejlesztés - A tréning fogalma

Magát az embert nem pusztán tudása alapján ítéljük meg, magatartása is nagyban jellemzi, a különféle viselkedésbeli zavarokon pedig csakis átgondolt tréningek segítségével változtathatunk.

A kialakult szokások, hozzáállások, attitűdök ugyanis olyan mélyen rögzültek már az évek során, hogy kizárólag a problémák szakszerű tudatosításával és különféle szituációs gyakorlatokkal lehet rávilágítani hibás voltára. Ebből kifolyólag nem várhatunk azonnali csodát a nevelő célzatú tréningektől (kommunikációs, problémamegoldó, konfliktuskezelő, ügyfélorientált stb.), az ember meglehetősen bonyolult gépezet, hosszú út vezet a probléma tisztázásától a változás konkrét igényéig.

Tréningekből ma már óriási a választék, mind céljukat, mind módszerüket tekintve, ám kivétel nélkül mindegyikre jellemző, hogy az elméleti ismereteket életszerű gyakorlatok segítségével mélyítik el, miközben a tréneri kontroll folyamatosan biztosítja, hogy a résztvevők tisztában legyenek teljesítményükkel, fejlődésük szintjével.