kapubanner for mobile

Tartalomban, eredményekben gazdag és kalandos pályafutás képe rajzolódik ki Tatár-Kiss Klára portréjából. A HR-vezető szerint nehéz döntést hozott meg néhány éve, amikor úgy döntött, hogy Londonból visszatér Magyarországra és utazási szempontból egy nyugodtabb” munkakört választ a pörgős, kontinenseket átívelő szakmai életút helyett.

Tatár-Kiss Klára HR pályafutása nem szokványos úton kezdődött. Éveken keresztül biológia pályára készült, genetikus szeretett volna lenni, így elvégezte a szegedi József Attila Tudományegyetem biológia-angol szakát, majd egy hirtelen vett fordulattal jelentkezett az akkor még angol tulajdonban lévő Győri Keksz Kft. (United Biscuits) HR gyakornoki programjába, ahova felvételt is nyert. "Őszintén szólva a motivációm máig sem teljesen tiszta, egyszerűen vállalkozó szellemű voltam már akkor is, és egy állásbörze kapcsán megtetszettek a gyakornoki programok, ezért úgy gondoltam, szerencsét próbálok." - meséli Klára.

Így került kapcsolatba 1997-ben a HR szakmával, amiről akkoriban nagyon kevés elképzelése volt, a hagyományos munkaügyet leszámítva. Győrben azonban olyan HR-csapattal dolgozhatott, akiknek a munkaügy és a személyügy a kisujjukban volt. A fiatal diplomás program részeként Angliában is tanult, a Henley Management College főiskolán "Diploma in Management Studies" végzettséget szerzett. Képességeit, illetve készségeit a Financial Times Learning kurzusain fejlesztette, miközben itthon a Pénzügyi és Számviteli Főiskola másoddiplomás képzésére járt, és megszerezte szakközgazdász diplomáját.
Klára karrierjében a nagy ugrás 2000-ben következett be, amikor a Colgate-Palmolive vállalat HR-vezetővé nevezte ki. Ez a pozíció rengeteg kihívást jelentett számára, főként azért, mert a több országot érintő régiós HR-struktúra még nagyon újnak számított. Akkoriban a Colgate-Palmolive Magyarországon gyárral és komplett szervezettel rendelkezett, nem volt azonban még bevett gyakorlat a regionális szervezeti felépítés, így ennek kialakítása a HR-vezetőre hárult. Rendkívül sokrétű és érdekes feladatként élte meg Klára ezt a munkát, amelyről így nyilatkozott: "A Colgateban töltött évek alatt megtanultam mi is a modern humánerőforrás menedzsment, és hogyan működnek a nagy amerikai multinacionális szervezetek."

A szakember 2005-ben úgy döntött, hogy követi vezérigazgatóját az SSL Internationalhez, így pályafutásának következő meredek lépcsőfoka az SSL International kelet-európai HR igazgatói posztja volt. Az SSL International akkor egy angol tőzsdén lévő rendkívül sikeres cégként működött, márkái közé tartozott a Scholl és a Durex. Klára elmondása szerint ebben az időszakban legfőbb kihívásuk a régió értékesítésének és profitabilitásának növelése volt, amelynek érdekében több transzformációs változásmenedzsment projektet dolgoztak ki és vittek véghez sikeresen.

A HR-vezető úgy érzi, hogy nehéz döntést hozott meg, amikor úgy döntött, "nyugodtabb" munkakört választ a pörgős és utazásokkal teli élet helyett. "Azért tettem ezt, hogy a kislányommal több időt tölthessek." - vallja be. Így Londonból hazaköltözött, és útja Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeriparral és mezőgazdasággal foglalkozó vállalatához, a Bunge Zrt.-hez vezetett (Vénusz, Floriol), ahol közel öt évig töltötte be a Duna régió HR-igazgatói posztját.

Élete talán legnagyobb szakmai kihívása találta meg Klárát, amikor a Tesco Magyarország országos személyzeti igazgatói posztjára nevezték ki. "A Tesco mint a legnagyobb foglalkoztató a magyarországi üzleti szférában 22,000 embernek adott munkát.

Klára második éve tölti be a Citi Magyarország HR igazgatói és a Citi Szolgáltató Központ HR vezetői posztját, amely teljesen más típusú szakmai kihívásokat jelent a vezető számára

Szakmai életút

-Tól -Ig Cég Beosztás
2017-05-01jelenleg isCiti CE5 ClasterHR vezető
2014-08-01jelenleg isCiti MagyarországHR igazgató
2013-03-012014-06-01TESCO-Globál Áruházak Zrt.Személyzeti igazgató
2009-09-012013-03-01Bunge ZrtHR igazgató
2005-12-012009-08-31SSL InternationalRegionális HR igazgató
2000-12-012005-12-01Colgate-PalmoliveHR manager
1997-01-012000-12-01Győri Keksz KftHR manager


Kapcsolati adatok

Kapcsolat típusa Kapcsolat
Telefonszám:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tat%C3%A1r-kiss-kl%C3%A1ra-fcipd-a26a331/
Web cím: