kapubanner for mobile

Cukrász

A turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves, szakképzettséget adó képzése. A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász alkotó munkát végez, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

Jó kézügyességű, kreatív fiataloknak ajánljuk, akik képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

Általános információk

  
KategóriaTurizmus-vendéglátás
Szakmajegyzék szám410132301
Képzési idő3 év

Szakmai irányok

-

Kompetencia elvárás

Kreativitás, kézügyesség, esztétikai érzék,  jó ízérzékelés,  jó problémamegoldó képesség,  rugalmasság,  szervezőképesség, nagy terhelhetőség.

Végzettség

  • felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
  • kiválasztja a szükséges alapanyagokat, kiszámítja azok mennyiségét;
  • szakszerűen, az előírásokat betartva használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
  • csapatban dolgozik, együttműködik munkatársaival;
  • a hagyományos cukrászati termékkészítés alapján dolgozik, betartja a receptúrát;
  • az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
  • alkalmi megrendelésekre kívánság szerint esztétikus díszmunkákat készít;
  • fagylaltot főz és fagyaszt;
  • csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
  • idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, folyamatosan képezi magát.