Cukrász
A turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves, szakképzettséget adó képzése. A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász alkotó munkát végez, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.
Jó kézügyességű, kreatív fiataloknak ajánljuk, akik képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
Általános információk
Kategória | Turizmus-vendéglátás |
Szakmajegyzék szám | 410132301 |
Képzési idő | 3 év |
Szakmai irányok
-
Kompetencia elvárás
Kreativitás, kézügyesség, esztétikai érzék, jó ízérzékelés, jó problémamegoldó képesség, rugalmasság, szervezőképesség, nagy terhelhetőség.
Végzettség
- felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
- kiválasztja a szükséges alapanyagokat, kiszámítja azok mennyiségét;
- szakszerűen, az előírásokat betartva használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
- csapatban dolgozik, együttműködik munkatársaival;
- a hagyományos cukrászati termékkészítés alapján dolgozik, betartja a receptúrát;
- az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
- alkalmi megrendelésekre kívánság szerint esztétikus díszmunkákat készít;
- fagylaltot főz és fagyaszt;
- csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
- idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, folyamatosan képezi magát.