kapubanner for mobile

Hentes és húskészítmény-készítő

Élelmiszeripar ágazat 3 éves, szakképzettséget adó képzése.  A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászokat, felvágottakat, szalámikat, virsliket stb. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztosítja, hogy biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jussanak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása és szeret emberekkel foglalkozni.

Általános információk

  
KategóriaÉlelmiszeripar
Szakmajegyzék szám407210508
Képzési idő3 év

Szakmai irányok

-

Kompetencia elvárás

Jó fizikum, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatszellem.

Végzettség

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást végez;
  • darabol, csontoz;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezel, sózott, pácolt t húskészítményeket készít
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.