kapubanner for mobile

Rehabilitációs terapeuta

Az egészségügy ágazat 5 éves, érettségit és technikusi szintű szakképzettséget adó képzése. Választható szakmairányok: gyógymasszőr szakmairány, fizioterápiás asszisztens szakmairány.

A fizioterápiás asszisztens,  az egészségügyi személyzet tagjaival együttműködésben, elektroterápiás kezeléseket végez a víz és a gyógyvizek kedvező hatásainak felhasználásával. A gyógymasszőr, orvosi diagnózis alapján, különböző típusú masszázsokat végez és felhasználja a víz és a gyógyvizek kedvező hatásait.

A rehabilitációs terapeuta az egészségügyi ellátó csapat tagja, és részt vesz a közvetlen betegellátásban, de akár önálló vállalkozóként is működhet.

Olyan fiataloknak ajánljuk, akik szerenekt aktívan segíteni az embereknek testi-lelki-szociális jóllétük, életminőségük javításáb. Fontos az empátia és jó kapcsolatteremtő képesség. Szívesen érint, tapint, masszíroz másokat.

Általános információk

  
KategóriaEgészségügy
Szakmajegyzék szám509230309
Képzési idő5 év

Szakmai irányok

Gyógymasszőr szakmairány
Fizioterápiás asszisztens szakmairány.

Kompetencia elvárás

Emberszeretet, empátia, ügyes, koordinált  mozgás (karok, kezek, ujjak fokozott használata), állóképesség, érzelmi stabilitás, kapcsolatteremtő készség, határozottság, tolerancia, csapatmunka.

Végzettség

  • A REHABILITÁCIÓS TERAPEUTA GYÓGYMASSZŐR SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
  • gyógymasszázst és iszapkezeléseket alkalmaz;
  • különböző hőmérsékletű, kiterjedésű fürdőkkel kezeléseket végez;
  • gyógyvizes ivókúrát alkalmaz.
  • A REHABILITÁCIÓS TERAPEUTA FIZIOTERÁPIÁS ASSZISZTENS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
  • a természet energiáival gyógyít (elektroterápia, napfény-fototerápia, termoterápia, hidroterápia, balneoterápia, inhaláció, klímaterápia).