kapubanner for mobile

Szakács szaktechnikus

A turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves, érettségit és technikus szintű szakképzettséget adó képzése.  A szakács szaktechnikus az éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős, széleskörű szaktudással rendelkező szakember. Közép- és felsővezetői munkaköröket tölt be (pl. főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető).  A szakács szaktechnikus a catering tekületen a rendezvények fő koordinátora, a zökkenőmentes munka felelőse.

A mozgalmasságot, változatosságot kedvelő kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakma jó perspektívát, változatos feladatokat kínál. Felsőfokú szakirányú tanulmányok folytatásához is kiváló alap.

Általános információk

  
KategóriaTurizmus-vendéglátás
Szakmajegyzék szám510132306
Képzési idő5 év

Szakmai irányok

-

Kompetencia elvárás

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, emberszeretet, jó stressztűrő és kommunikációs képesség, jgyakorlati érzék, kreativitás.

Végzettség

  • vezetőszakács-helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a kijelölt feladatokat feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban meghatároza a  feladatokat, beosztottaival elvégezteti, és ellenőrzi is azokat;
  • felügyeli az ételek előkészítését, elkészítését és a befejező művelezeket, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel és átvesz, raktároz, ellenőriz vagy ezeket a feladatokat beosztottaival elvégezteti;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és koordinálja beosztottai munkáját;
  • megérti és használja a technológiai műveletek idegennyelvű utasításait.