Szakács szaktechnikus

A turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves, érettségit és technikus szintű szakképzettséget adó képzése. A szakács szaktechnikus az éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős, széleskörű szaktudással rendelkező szakember. Közép- és felsővezetői munkaköröket tölt be (pl. főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető). A szakács szaktechnikus a catering tekületen a rendezvények fő koordinátora, a zökkenőmentes munka felelőse.
A mozgalmasságot, változatosságot kedvelő kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakma jó perspektívát, változatos feladatokat kínál. Felsőfokú szakirányú tanulmányok folytatásához is kiváló alap.
Általános információk
Kategória | Turizmus-vendéglátás |
Szakmajegyzék szám | 510132306 |
Képzési idő | 5 év |
Szakmai irányok
-
Kompetencia elvárás
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, emberszeretet, jó stressztűrő és kommunikációs képesség, jgyakorlati érzék, kreativitás.
Végzettség
- vezetőszakács-helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a kijelölt feladatokat feladatokat;
- vezetőszakács pozícióban meghatároza a feladatokat, beosztottaival elvégezteti, és ellenőrzi is azokat;
- felügyeli az ételek előkészítését, elkészítését és a befejező művelezeket, szükség esetén korrigáltat;
- árut rendel és átvesz, raktároz, ellenőriz vagy ezeket a feladatokat beosztottaival elvégezteti;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- irányítja és koordinálja beosztottai munkáját;
- megérti és használja a technológiai műveletek idegennyelvű utasításait.