kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

A szakma nagyágyúi a relocation szakember képzésen

Elismert oktatóktól tanulhatnak Magyarországon először a leendő és jelenlegi relocation szakemberek. Még lehet jelentkezni az Expat-Center őszi hiánypótló, gyakorlatorientált képzésére.

A relocation, azaz a vállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézés, az áttelepülő munkavállalók beilleszkedésének segítése speciális feladat. Magyarországon először az Expat-Center indít olyan képzést, amely gyakorlatorientált tudást nyújt a nagyvállalatok HR szakembereinek és a relocation szolgáltatóknak.

A tanfolyamok ötletgazdája Cziczárdi Györgyi, aki az Expat-Center Kft. ügyvezetőjeként mintegy 7000 külföldi munkavállaló áttelepítését segítette már munkája során.

Milyen szempontok alapján állítottátok össze a képzés szakmai stábját?

Először a tematikát dolgoztuk ki részletesen, hiszen a relocation szakembereknek sokrétű tudással kell rendelkezniük. Fontos volt, hogy a képzés azoknak a HR kollégáknak is hasznos legyen, akiknél a relocation ügyintézés ki van szervezve. Így ők átlátják majd a teljes folyamatot, sokkal hatékonyabban tudják ellenőrizni a feladattal megbízott szakembereket. A tematika kidolgozásával párhuzamosan olyan oktatókat kerestünk, akik amellett, hogy tanítanak, az adott területen dolgoznak, így naprakész tudást adnak át.

Cziczárdi GyörgyiCziczárdi Györgyi
Mit jelent ez a gyakorlatban? Kik alkotják a csapatot?

Nagyon sok témakört kell lefedni a képzésnek a TB-ügyintézéstől kezdve a költöztetésen keresztül az ideális iskola megtalálásáig az expat gyermeke számára, így csak néhány nevet és témát sorolnék fel a teljesség igénye nélkül.

Podhorányi László az ügyfélszolgálat-ismeretek szakértője korábban a Vodafone Magyarország Zrt. ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese volt, nemzetközi tapasztalata is kiemelkedő, saját bőrén tapasztalta a relocation kihívásokat. A képzésen egy ún. „client journey”- keresztül mutatja majd be, hogy az ügyfél milyen utat jár be az ügyintézés során, gyakorlati megoldásokat ad a konkrét ügyfélproblémákra.

Az EU-s és EU-n kívüli munkavállalók munkaügyeinek intézéséről dr. Nyári Tibor, a Munkaügyi Központ (ma már Kormányhivatal) igazgatóhelyettese tart előadásokat. Amellett, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem óraadó oktatójaként is dolgozott, évente több mint 6000 engedélyezési eljárást felügyel, részt vesz a Budapesten beadott munkavállalási engedély kérelmek elbírálásában, így tudása egyedülálló a témában.

Nagyon örülünk, hogy Dr. Rózsa Mónika, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal igazgatóhelyettese is elfogadta a felkérésünket. Ő évente kb. 40 000 tartózkodási engedély kérelem elbírálásában vesz részt, a képzésen a bevándorlási ügyekkel kapcsolatos tudnivalókat ismerteti. Emellett Dr. Nyári Tiborral együtt a jogszabályok és ügyintézések gyakorlati aspektusait mutatja be.

Kneitner Lea nemzetközi adószakértő, aki az Ernst & Young-nál szerezte nemzetközi adótanácsadói tapasztalatát, a TB- és adó alapismeretekről beszél majd. Amellett, hogy szakmai tudása kiemelkedő, ezt a viszonylag száraz témát is nagyon érdekesen adja elő.

Földes Andrea a Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. divízió igazgatójaként a vámügyintézés mellett a nemzetközi költöztetés trükkjeiről és buktatóiról beszél majd.

Természetesen nem a klasszikus „előadás” formára kell gondolnunk, a képzés során nagy hangsúlyt kap a gyakorlat, minden témakörnél lesznek olyan gyakorlati feladatok akár párban, akár kisebb csoportban, amik a szakmához szükséges kompetenciákat és készségeket fejlesztik. Például egy engedély ügyintézésénél megismerkednek a formanyomtatványokkal, gyakorlati szempontból lépésenként megmutatjuk az ügyintézés teljes folyamatát. Felhívjuk a figyelmet a leggyakoribb általános hibákra, megtudhatják, milyen feltételekkel lehet engedélymentesen foglalkoztatni egy külföldi munkavállalót, mikor és hogyan kell adózniuk, milyen egészségügyi ellátásra jogosultak.

Oktatóként is részt veszel a képzésen, melyik az a témakör, ami a legközelebb áll hozzád?

Lesz olyan téma, például a relocation alapok, amit többen is érintünk, emellett az expatok hatékony beillesztését és az ingatlanpiaci ismereteket emelném ki. Ezek személyes kedvenceim, akár az ideális lakás megtalálása, vagy a város, a munkahely, a környék bemutatása a feladat, itt érzem leginkább, hogy a szakmai kihívás mellett személyesen is segíthetek. Számomra ezek miatt vált a relocation szakma hivatássá, ezt szeretném átadni a képzésen résztvevőknek is.

A tanfolyam szeptember 7-én indul, a jelentkezési határidő augusztus 10.

Jelentkezni online lehet itt:



http://relocationacademy.hu/services/relocation-academy-alapkepzes/?utm_source=CPC
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk