kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Egy igazi HR élmény!

Élmény alapú világban élünk! A hétköznapi cselekvéseink élménye válik meghatározóvá. Egy reggeli kávé ízével és frissítő élményével kezdjük a napot, étkezéseink - hacsak nem rohanunk, és hamar bekapunk valamit - gasztronómiai élménnyé válnak. Kikapcsolódásért megint csak élmény után vadászunk: social média élményeket, játék-élményeket, élményfürdőt, 3D-élményt, kultúra-élményt, olvasás-élményt, a sportokban a sikerélményt - legyen az a győzelem vagy a teljesítmény élménye vagy egyszerűen a közösségi élmény -, és egyre inkább keressük az adrenalinfokozó élményt is.

A 2000. évben a pszichológia 180 fokos fordulatot vett, és világszerte óriási erőkkel kezdték kutatni az egészséges, sikeres működés alapfeltételeit. Az elmúlt két évtizednek köszönhetjük, hogy a figyelem központjába kerültek az élmények, és általában a pozitív érzések. Forradalminak számító felismerés,
hogy minden működésünket - a tanulási képességünktől az energiaháztartásunkig - az intenzíven átélt érzelmek befolyásolják.

Élményalapú gazdaságban működünk.

Ott a bűvös vevői élmény, amelyről ma már tudjuk, hogy munkavállalói élmény nélkül elképzelhetetlen. Szervezeti szinten az élmény több, mint az elégedettség, több, mint az elkötelezettség!

A HR is élményeket kínál, vagy élményekért küzd: munkaélmény, sikerélmény, aha-élmény, flow-élmény, de a kudarcaink tapasztalatai is ebben a kifejezésvilágban, kudarcélményként kerülnek a szótárunkba. A munkavállalói élmény egyre inkább a munkahely, a szervezet működésének legjobb indikátora. A mindennapokat meghatározó összetevők tudatos alakítása nélkül egy munkáltató sem lehet hosszú távon sikeres.

A humán szakma irányai és trendjei mellett a sikeresség három fő aspektusát emeltük ki a 2019.évi országos HR konferencia szakmai programjának megalkotásakor.

Miért fontos, hogy élményt adjon a vezetés?

Hogyan jön létre, formálódik egy élményalapú szervezet? Meglepő ma még egy olyan kérdés, hogy van-e már Mood Managered? Igen, tudatosan figyelnünk kell arra, hogy egy vezető számára is fontos, hogy a vezetés élmény legyen. A szervezet mindennapjaiban egy vezetőnek nagyon sok feszültséggel, problémával, kihívással kell megküzdeni, a HR és a vezetés szerves együttműködése, együttgondolkodása ehhez nélkülözhetetlen.

A másik oldalról szükséges azt is vizsgálni, mi adhat élményt a munkavállalóknak.

Az eszköztár a Túró Ruditól a külföldi utazásokon át a sörcsapig egyre változatosabb, de miben gondolkodhatunk, ha ezek már nem érnek célt? Milyen a munkavállalói élményt teremtő és adó munkahely és HR? Mitől lesz szerethető és ezáltal vonzó, megtartó egy munkahely?

A harmadik elem a HR. Mi adhat élményt a HR-nek?

Újrahangolódással hogyan találjuk meg a harmóniát, milyen az, ha a magunk által teremtett élmény megszólal, érezhetővé válik a szervezetben? Milyen legújabb technológiát és eszközöket kell használnunk, csakúgy, mint más üzleti területeknek, ha versenyben akarnak maradni a fogyasztókért - a HR pedig a munkavállalókért?
hrkonferencia

Élményorientált

- ezzel az egy szóval lehetne összefoglalni ez évi HR konferenciánk témáját. A szakma fórumán körbejárjuk az új irányokat, kezdeményezéseket, az eddigi eredményeket utat és példát mutatva cégvezetőknek és HR szakembereknek, akik új és új utakat keresnek a munkaerő megtartására.

Előre tekintünk, egészen 2050-ig!

Kíváncsiak vagyunk, hogy egy jövőkutató, futurológus hogyan látja a munkaerőpiac jövőjét, mit jelenthet az, hogy egy cég jövőbiztos. Hogyan látja a különböző generációk jövőbeni kommunikációját, nők és férfiak szerepét.

A szakmai tartalmakban és ezek mellett, több újdonság, élményt nyújtó elem jelenik meg ez évi konferenciánkon gamifikation, ún. élményszobák és kiállítói portyák formájában.

Élményt, dinamikát és sok új szakmai információt kínálunk a konferenciára látogató HR-es munkatársainknak, vezetőknek, a szakmában még kezdeti lépeseiket gyakorló kollegáknak, menedzsmenttanulmányokat folytató hallgatóknak.

Találkozzunk 2019. május 30-31-én vagy akár már a május 29-i munkajogi preszemináriumon!

Szűts Ildikó
az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke
www.ohe.hu/hrkonferencia

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk