kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Együttműködés-fejlesztés és a kollaboráció ereje SDGs Game - COLLAB Fenntarthatósági Workshop

A 2030 SDGs Game egy együttműködést fejlesztő csapatépítő élményprogram a fenntartható fejlődési célok mentén, melyet követően a szervet számára precízen előkészített workshopok segítségével tesszük az ESG törekvéseket közös érékekké.

Együttműködés-fejlesztés és a kollaboráció ereje SDGs Game-

Visszatekintünk a COLLAB Mentoring elmúlt év tapasztalataira. Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora osztja meg velünk történetét – hogyan találkozott a játékkal.

- Trénerként mindig is kerestem az új szemléletformálás eszközeit, sok mindent kipróbáltam, nyitottan fogadtam be új megközelítések, új szemléleteket. A game-hez véletlenek sorozata vitt el. Részt kellett vennem egy nem túl izgalmas, nem túl használható tréning programján, és amikor már majdnem kihátráltam, találkoztam egy nagyon elbűvölő lánnyal, aki 3 mondatban elmesélte, hogy mivel foglalkozik. Napokig nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy felvegyem vele a kapcsolatot. Ráírtam, elkezdtünk beszélgetni, és mint egy gyönyörű kapcsolat kezdete, egyik dolog a másikat követte, és ott találtam magam Svájcban egy 3 napos tréningen. Minden egyes perc a workshopon erősítette bennem az érzést, hogy jól döntöttem, nekem ezzel a játékkal dolgom van. Szerencsére ez pont egybeesett Buzás Zsuzsannával már egy folyamatban lévő közös projektünkkel és tudtam, hogy egy nagyon elkötelezett és odaadó ESG szakember, aki pont ilyen és ehhez hasonló lehetőségek után kutat, így a közös misszió adta az együttműködést.

Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora
Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora

Nagy örömünkre ezzel a játékos szemléletű programmal egy újfajta megközelítésben kezdhettünk a fenntarthatóság közelebb hozásához és az együttműködés fontosságának megismertetéséhez. Hogy miért pont a 2030 SDGs Game?

Elsősorban az fogott meg a játékban, hogy a saját élményen túl számos dimenzióban mutat rá a lényegre, legyen az az együttműködés fejlesztése vagy a fenntarthatóság témájának kiterjesztése. Szinte nem lehet abbahagyni a téma feldolgozását, újabb és újabb aspektusok kerülnek elő, egyik meglátás jön a másik után. Amiért ez a játék különlegesebb, mint bármelyik másik a piacon, hogy nem célja a frontális oktatás, nem használja a témában gyakori shaming-blaming eszköztárát, hogy akcióra biztasson, minden organikusan, természetesen, magától értetődően történik. – a COLLAB Mentoring szakembere szerint.

„Az együttműködés, a közösségért közösen tevés az ember egyik legelemibb igénye és a túlélésünk záloga. A valahova tartozás sokszor az identifikációnk része, ezzel is jellemezzük magunkat.”

Klisének hangzik, hogy a mai modern világban ez a fajta közösségben levés elvesztette jelentőségét, még akkor is, ha szenvedünk ettől. Azok a cégek, ahol a tagok közötti együttműködés magas színvonalon tud megvalósulni, bíznak egymásban, van közös cél, stb, ott a szervezet sokkal sikeresebb. Erre a magasan funkcionáló lehetőségre látunk rá a szimuláció során, és gerjeszt jelentős energiákat a szervezeten belül - motiválva az egyént, és sikerre víve a szervezetet.

Izgalmasan figyeljük a program hatásait idehaza, külföldön és eltérő hátterű csoportokban.

A játék, mindig a résztvevők egyéni világlátásán és a nyitottságán múlik, függetlenül helytől, legyen az Japánban, Angliában, Svájcban vagy Magyarországon. Sokkal izgalmasabb a korosztályok és élettapasztalatok alapján való megkülönböztetés, hogy valaki egy multinál, versenyszemléletben dolgozik-e vagy otthon 3 gyermeket nevelő édesanya. Az elmondható, hogy általában a fenntarthatóságról az emberek többet tudnak Nyugat-Európában, Japánban, de itthon is nagy nyitottsággal találkoztunk a játékok során úgy az egyének, mint a cégek részéről. 

Mindezt játékosan, de a való életből hozott mindenki számára jól érthető példákkal?

Mivel a szimuláció egészen életszerű helyzeteket teremt, saját bőrünkön érezzük, értjük meg, hogy mennyire fontos együttműködnünk, jól segíteni egymásnak, és hogy én nem nyerhetek, ha más közben veszít. Mindezt játékosan, könnyedén, miközben megismerjük egymást, az SDG célokat.

„A kollaboráció szükségességének felismerése valahogy visszavisz minket az emberi lét legelemibb építőkövéhez, olyan hazaérkezés érzéssel.”

Azt, hogy a 2030 SDGs Game Fodor Zsuzsanna facilitálásával itthon egyre népszerűbb a Buzás Zsuzsannával való együttműködésnek köszönhető.

Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora
 

A COLLAB Mentoring a küldetése, hogy a vállalati értékteremtéssel együtt számos egyéb szervezethez, iskolákba is eljuttathassuk az együttműködés fontosságát, a kollaboráció erejét és a fenntarthatóság fontosságát - melyhez új valóban mérhető, valid és hosszú távú hatású CSR projekteket vállaló felelős cégeket keresünk. Változtassunk együtt.

Infó: Buzás Zsuzsanna 06307602123, [email protected]

Együttműködés-fejlesztésről és a kollaboráció erejéről szóló beszélgetésünket meghallgatjatjágok a Zöld Körben.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk