Szerző: Szarka Dóra Megjelent: 3 hónapja

Épül a csapat egy disznó szakszerű feldolgozása közben - 10 extrém csapatépítő

De lehet menni szabadulószobába, közösen főzni vagy épp harcművészeteket tanulni. Igen extrém csapatépítő lehetőségek széles tárháza várja azokat a cégeket, amelyek munkaidőn kívül, közös időtöltést szervezve kívánják a munkatársakat közösséggé kovácsolni és ezzel a munkahelyi légkört javítani. Létezik indoor és outdoor, fejlesztő és pihentető, hagyományos és extrém. Érdemes olyat választani, amire évek múlva is emlékeznek a dolgozók. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb csapatépítő rendezvényeket, lehet válogatni a különböző programok közül.

1. Önvédelmi oktatás

Különleges csapatépítő program lehet a Ninjutsu önvédelmi oktatás. A több mint ezer éves japán harcművészet alapjaiba bevezető Horváth Ádám Ninjutsu oktató eddigi tapasztalata, hogy az önvédelmi technikák elsajátítása nemcsak a fizikai állóképességre van jó hatással, hanem magabiztosságot és határozott fellépést is ad gyakorlóinak. A csapatépítő önvédelmi edzésen résztvevő dolgozóknak nő a kreatív problémamegoldó képessége, és konkrét tippeket kapnak ahhoz, hogyan védjék meg magukat az utcán. Emellett mivel a különböző önvédelmi technikákat egymáson gyakorolják a kollégák, a testi kontaktussal közelebb kerülnek egymáshoz.

2. Disznóvágás

Kuriózumnak számít a csapatépítő vidéki disznóvágás. A feladat adott: a dolgozóknak le kell vágniuk, majd szakszerűen fel kell dolgozniuk egy disznót. A cél emberi fogyasztásra alkalmas végtermék létrehozása. Kiszakadva a multikörnyezetből, az íróasztalok fogságából, a munkatársak megtapasztalhatják, milyen érzés egy igazi, hagyományos disznóvágás. Miután a böllér irányítása alatt a dolgozók leszúrják az állatot, a kézzel tekerős pörzsölővel megperzselik a bőrét, letakarítják, majd megkezdik a hús bontását. A résztvevők csapatokba verődnek, és egymással vetélkedve disznóvágással kapcsolatos feladatokat kapnak. Az élményprogram bölléroklevéllel zárul. A disznóvágás 2-3 órát vesz igénybe, és akár száz fő is részt vehet rajta.

3. Néptánctanítás

Vidám csapatépítő programnak számít a néptánctanulás. A tánc nyelve egyetemes, magyar és külföldi dolgozó egyaránt élvezheti. A magyar néptánc meg- vagy újratanulása izgalmas lehet a magyar munkavállalók számára, a külföldiek pedig ízelítőt kaphatnak a magyar kultúrából. Csiki Gergely néptáncpedagógus a vállalati csapatépítéseken könnyen elsajátítható tánclépéseket tanít meg a résztvevőknek. Elmondása szerint olyan táncot érdemes ilyenkor tanítani, amivel hamar sikerélménye lehet a jelenlévőknek, és lehetővé válik, hogy a program végére szabadon, saját örömükre táncoljanak a dolgozók. A magyar néptánc és népzene kedvező hatással van az emberekre, táncolni csak jó kedvvel lehet, emiatt mindenkiben kellemes emlék marad az esemény. A csapatépítő néptánctanítás előnye még, hogy szinte korlátlan számú dolgozó vehet részt rajta.

4. Szabadulószoba

A nem mindennapi csapatépítő tréningek sorát a szabaduló szobák követik. Ma már több helyen is lehet szabadulószobát bérelni logikai és ügyességi csapatépítő játékhoz. A szabadulószobák palettája igen színes, van ahol egyiptomi piramisból, katedrálisból kell megszökni, vagy egy boszorkány átkát kell megtörni egy várban. A Sweet Escape Budapestnél négy csapatban egyszerre harminc fő is játszhat párhuzamosan. A szobákból egyedül nem lehet kijutni, a „rejtélyek” megfejtéséhez több ember szükséges, mindenki a saját kompetenciáit használja a játék során. A csapattagoknak össze kell dolgozniuk, így a játék végére összeérik a csapat. A fejtörők során átélt közös élményeket a csokifondüs állófogadáson idézhetik fel újra a résztvevők. Különleges helyszínnek számít például a Király Gyógyfürdőben megtartott ”BP foglyai – szabadulás a Király fürdőből” című logikai társasjáték. Itt hatvan perc alatt kell kijutni a lezárt épületrészből – ehhez a játékosoknak ügyességi, logikai és kreatív feladatokat kell megoldaniuk magyar vagy angol nyelven. A nyerteseket általában a megrendelő cég díjazza. Speciális játéktérnek számít a Láthatatlan Kiállítás. A látás közös „elvesztése” miatt ez a fajta élmény- és kalandtréning alkalmas olyan csapatfeladatok elvégzésére, amelyek hatékonyabbá teszik a csapattagok megismerését és elfogadását. A teljes sötétben való tartózkodás a szerepjátszmáinkat is oldja, így mindenki a valódibb arcát mutatja a játék során.

5. Közös főzés

A csapatépítő főzés során azt eszik a dolgozók, amit és ahogyan sikerült megfőzniük. A résztvevőket 6-7 fős csoportokra osztják, minden csapat egy fogást készít el. A bevásárlást és a takarítást a szervezők végzik. A fogásokat – a csapatok főzési ismereteinek függvényében – a megrendelő előzetesen választja ki. A több mint ezer recept között az egészen egyszerű ételektől kezdve (például a palacsinta), a egészen összetett ételekig (például a brit-indiai chicken tikka masala vagy bonbonkészítés temperálással és töltelékkészítéssel) sok minden megtalálható. A Chefparade tapasztalata szerint elsősorban a thai, a mediterrán, az indiai és a mexikói konyha fogásai népszerűek. A menüsort érdemes a csapatépítő tréningen résztvevő kollégák ízléséhez és szükségleteihez igazítani. A receptek között sok laktóz- és gluténmentes étel is található. Profi séf segíti a munkát, tippeket ad, trükköket mutat, de a főzést a résztvevők végzik. A csapatok annyi mennyiségű ételt készítenek, hogy mindenkinek jusson a fogásokból. Ebből áll össze a maximum két órát igénybe vevő főzés végére a 3-7 fogásos ebéd vagy vacsora. A svédasztalos formában tálalt ételeket végül a csapatok közösen fogyasztják el.

6. Koktélkészítés

Laza csapatépítő rendezvény lehet koktélok közös elkészítése a céges vacsora után és kevésbé macerás is, mint a főzés. A bartender segítségével a kollégák megtanulhatják néhány egyszerűbb italkülönlegesség elkészítési módját, melyeket persze aztán el is fogyaszthatnak. A közös ivás biztosan jó csapatépítő.

7. Túlélőtúra

Kissé költséges fajtája a csapatépítéseknek A Tatuin Explorer outdoor program során a résztvevők egy sivatagi expedícióban vesznek részt Tunéziában, Egyiptomban, Jordániában, Marokkóban vagy Líbiában. A kollégák egtapasztalhatják, milyen nehézségekkel kell szembenézni egy sivatagi expedíció során, milyen kiutat lehet találni a nehézségekből, milyen trükkjei vannak a túlélésnek extrém körülmények között, mit képes elviselni a szervezet és az akarat a homokdűnék és végtelen kőmezők között. Az biztos, hogy ilyen helyzetben lekerülnek az álarcok mindenkiről és a cégen belüli hierarchia is át tud rendeződni.

8. Sziklamászás

Fiatalos munkacsapatoknak ajánlott a csapatépítő sziklamászás, bizalomépítésre tökéletesen alkalmas. A program során magyarországi és határhoz közeli természetes sziklafalakat lehet megmásznia a dolgozóknak. A szakértő segítők először kiképzik a résztvevőket, majd jöhet a szikla megmászása. A csapatépítés végére korábban nem tapasztalt módon megnő a csapaton belüli összetartás és a munkatársak közötti bizalom szintje, mivel a sziklafalmászás során a saját határaikat túllépve, a komfortzónán kívül egymást segítik a résztvevők: a kötél végén állók biztosítják ki a mászókat, így a kezükbe adják a testi épségüket – a bizalom itt elengedhetetlen.

9. Csapatépítő festés

A program során fiatal képzőművészek segítségével a dolgozók adott tájat, épületet festenek meg. Még azok is, akik saját állításuk szerint nem tudnak rajzolni, festeni. A festés előtt néhány „rajzolós” játékkal, és a színekről, a színek keveréséről, a kompozíció kialakításának technikájáról kapott információkkal hangolódnak rá a munkára. Az elkészült képeket mindenki hazaviheti a nap végén.

10. Tankvezetés

Ez az extrém csapatépítő program elsősorban férfi kollégáknak ajánlott. Elhagyott szovjet laktanyák tanpályáin, siratófalon, vizesárkon és hepehupás földutakon lehet száguldozni többtonnás tankkal vagy lánctalpas kétéltűvel. A részvevők a felejthetetlen élmény mellé terepszínű fejkendőt kapnak emlékbe. Egy katonai járműbe legfeljebb öt személy fér, a terepre egyszerre kilenc tankkal is ki lehet menni. A tankvezetés után katonai sátorban csajkás gulyásebéd várja a résztvevőket. Az autentikus környezetben több, stratégiai képességet fejlesztő játékra is lehetőség nyílik, például helikopteres repülésre, paint-ballra, air-softra vagy lézerharcra.
Follow hrportal_hu on Twitter

Egyetlen kérdés: ajánlanád a cégedet a barátodnak?

A nemzetközi trend egyértelmű: a dolgozók jól szeretnék érezni magukat munka közben. Ezért került ma Magyarországon is előtérbe a vállalati kultúra. Ráadásul időközben ennek mérése is drasztikus átalakuláson ment keresztül, egyre fontosabbá válik a gyorsaság és az anonimitás. Az új trendjekről Balatoni Zsófiával, a Uniomedia Communications ügyvezető igazgatójával és Veszprémi Gábor, Creative Engagement üzletágának vezetőjével beszélgettünk.tovább..

További cikkek
Minden ötödik spanyolt az elszegényedés veszélye fenyeget

Spanyolországban népesség 22,1 százalékát, azaz minden ötödik embert fenyeget az elszegényedés veszélye - derült ki a spanyol statisztikai hivatal... Teljes cikk

30-50 százalékkal emelkedhet az állami tisztviselők fizetése

Az állami tisztviselők új, Lázár János által beterjesztett illetményrendszerét fogják ma megszavazni a parlamentben. Teljes cikk

1600-zal kevesebb álláskereső Zala megyében

Zala megyében 15,7 százalékkal csökkent az álláskeresők száma áprilisban. A kirendeltségeken 8856 álláskeresőt regisztráltak, több mint 1600-zal... Teljes cikk

Hamarosan nyugati béreket kapnak a gépkocsivezetők

Wáberer György miniszterelnöki megbízott úgy véli, "néhány éven belül a gépkocsivezetőink el fogják érni a nyugati gépkocsivezetői bérek... Teljes cikk

Melyik előnyösebb: a minimálbér-emelés vagy az alapjövedelem?

A Párbeszéd Magyarországért szerint béremelésre szükség van, de azt nem szabad változatlan adórendszer mellett végrehajtani. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár

Mire jó a csapatépítő tréning?

Az eredményes csapatmunkához elengedhetetlen, hogy fejlődjenek a munkatársi viszonyok. Erről szól egy jó csapatépítő tréning.
© Copyright HR Portal - 2003 - 2016