kapubanner for mobile
Szerző: Molnár Marianna
Megjelent: 10 éve

Hasznos mobilappok álláskeresés esetére

Már rég egyértelmű, hogy a magyar HR-eseket magával rántotta az online szféra. Rengetegen használják a közösségi oldalakat, állásportálokat és a céges karrieroldalakat, míg az újsághirdetésnek egyes szegmensekben már-már leáldozott. Most megmutatjuk, hogyan kereshet állást, építheti a kapcsolatait és készülhet az állásinterjúra a mobilja segítségével.

images

A CareerRocketeer.com összegyűjtötte azt a 25 Iphone alkalmazást, amelyek nélkül egyetlen naprakész álláskereső sem létezhet. Pár nappal ezelőtt arról írtunk, hogy milyen mértékben támaszkodik a HR-szakma az online szférára a toborzások során. Ezek után az álláskeresők sem maradhatnak le, így megnéztük, mit találhatnak ingyen a magyar Androidos álláskeresők.

Az első szabály, hogy álláskeresésre is használható formában tartsuk a közösségi profiljainkat. A LinkedIn-profil egyre több álláskereső platformon és céges karrieroldalon behúzható, és használható CV helyett.

Elengedhetetlen, hogy folyamatosan értesüljünk a legfrissebb állásajánlatokról, hogy legyen időnk igazán jó pályázatot írni, és hogy véletlenül se fussunk ki a határidőből. Az is hatalmas előny, ha folyamatosan elérhetőek vagyunk azon szakmai kapcsolataink számára, akik segíthetnek az állástalálásban - ezekben segítenek a mobilos alkalmazások.


Álláskereső appok



1) Jobline: A HVG-s jobline.hu appverziója, amelyben három soros a regisztráció, és máris kereshetjük is a következő állásunkat. Az mobilappos jelentkezés sajnos semmivel sem könnyebb, mintha számítógépen csinálnánk.

2) CareerJet: Gyűjtőoldal, az app azt ígéri, hogy az interneten hozzáférhető valamennyi álláshirdetést böngészhetjük.

3) Állás - Indeed Jobs: Az alkalmazás már nemcsak a hirdetési oldalakon, hanem a cégek karrieroldalain is keres.

4) CV Online: A CV Online appjába bejelentkezve a már kialakított profilunk is látható, így akár jelentkezhetünk is az állásokra, vagy lementhetjük azokat. A keresési paramétereket is elmenthetjük, így az app szól, ha minket érdeklő állást töltenek fel.

5) Állásstart: Az app a végzősökre, frissdiplomásokra is koncentrál. Itt is elérhető a már lementett életrajzzal való jelentkezés és az új hirdetések figyelése.

6) Monster Job Search: A Monster szintén megengedi, hogy már meglévő regisztrációnkkal jelentkezzünk be, és azzal jelentkezzünk a meghirdetett pozíciókra. Itt akár szerkeszteni is lehet a kitöltött CV-kérdőívet, de akár a DropBoxból vagy a Google Drive-ról is feltölthetjük az életrajzunkat tartalmazó fájlt. A "push notification", vagyis az áhított állásról szóló értesítő itt is elérhető.

7) Profession: A Profession is elkészítette a maga appját, amelyben szintén használható a már meglévő account és állásra is lehet vele jelentkezni.


Networking



1) LinkedIn: Az elmaradhatatlan LinkedInen 120 millió, többségében fehérgalléros szakemberrel tarthatjuk a kapcsolatot, állást kereshetünk, szakmai vitákban vehetünk részt. A profilt online CV-ként is használatjuk, ahol a megadott készségeinket ismerőseink igazolják az "Endorse" funkcióval.

2) Facebook: Sokszor úgy tűnik, hogy a Facebook csak hírolvasásra és macskás fotók böngészésére jó, de rengeteg állást posztolnak itt, és nem csak a speciális állásoldalakon. Lépjen be szakmai és alumni csoportokba, hogy értesüljön ezekről!

3) CamCard: Az app igazi must have mindenkinek, aki hajlamos széthagyni a begyűjtött névjegyeket. Egy egyszerű regisztráció után képes beolvasni és a telefonban névjegyként elmenteni az adatokat. Az app kipróbáláskor helyesen azonosította a tesztnévjegy minden rubrikáját, még azt is, ahol különleges betűtípussal volt megadva a cég neve. Az appban e-névjegy is készíthető, amit könnyen átküldhetünk, ha kifogytunk a papíralapúból. A szövegfelismerő több nyelvre, így magyarra is állítható.


Életrajz appok



1) Super Resume Builder: Az app azt ígéri, hogy néhány mező kitöltésével pillanatok alatt remek életrajzot hozhatunk létre, és még a formázással sem kell bajlódnunk, mert megoldják helyettünk. A kész CV szerkeszthető marad, de könnyen lementhetjük PDF formátumban is, és azonnal továbbíthatjuk is.

2) Resume++: Itt több CV formátumból is választhatunk, és akár a LinkedIn-profilunk adatait is áthúzhatjuk, hogy még gyorsabb legyen a szerkesztés. Szintén elmenthető PDF-ként.


Interjú alkalmazások



1) 101 HR Interview Questions: Innentől csak angolul tudóknak lehetünk a szolgálatára, ugyanis magyarul nem érhető el interjúra felkészítő Android applikáció. Ez az app gyakori állásinterjús kérdéseket magyaráz el, és tippet ad a megválaszolásukra.

2) Job Interview Question-Answer: Az app videós alapú. Kemény kérdéseket tesz fel, az ember pedig visszanézheti, hogy milyen arcot vág, amikor meghallja őket. Stresszinterjú előtt hasznos lehet, de javasoljuk ne mélyedjen nagyon bele abba, hogy milyen idétlen a hangja, vagy milyen grimaszai vannak, mert később az interjún csak erre tud majd gondolni. Szóval csak mértékkel az önostorozást!
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Álláskeresés és szórakozás egy csomagban: az idei első nagy állásbörzén jártunk

Helyben akarnak interjúzni vagy legalább a szakmai vezetővel beszélni, élményt szeretnének gyűjteni munkakörökről, inspirációt meríteni a... Teljes cikk

Így tudják megszólítani a Z generációs munkavállalókat a vállalatok

Az interaktív kommunikáció és a nyitottság is elengedhetetlen, ha egy el szeretne érni egy Z generációs fiatalt. Teljes cikk

Idén a fizetések még az eddiginél is fontosabbak lesznek

Immár harmadik éve készíti el munkavállalói visszajelzések alapján a legjobb munkahelyek – Top Employers – listáját a Munkahelyeink.hu. A ma... Teljes cikk