kapubanner for mobile
Megjelent: 8 hónapja

Hogyan készülhet fel HR szakemberként napjaink kihívásaira? Aktuális témák a XX. Munkajogi Konferencián!

A digitalizáció térnyerése, a módosuló jogszabályi környezet, a változó munkavállalói igények, az ESG fókuszba helyezése mind olyan kihívást jelent a HR szektor számára, amelynek megfelelő kezelése kulcsfontosságú a jövőre nézve. A 2023. október 10-12. között megrendezésre kerülő Munkajogi Konferencia nem csupán lehetőséget ad arra, hogy a HR-szakemberek választ kapjanak az aktuális kérdésekre, támpontokat a gyakorlati megoldásokra, hanem alkalmat nyújt szakmai eszmecserékre, személyes kapcsolatok építésére.

Az október 10-12. között megrendezésre kerülő Magyar Munkajogi Konferencia számára a 2023. év nem csak azért különleges, mert az idén ünnepli 20. „születésnapját”, hanem mert olyan új, aktuális témákkal bővült a program, amelyek segítséget nyújtanak a munkajogi, HR szakembereknek a jövőre való felkészülésben.

Változó jogszabályi környezet és tanulságos jogesetek

A rendezvény egyik központi témája a 2023. január 1-jétől módosult munka törvénykönyve: a résztvevők megismerhetik a változások hatását, a jogszabályváltozások gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokat. Ezzel kapcsolatban szó esik többek között a joggal való visszaélés új szabályairól, az apasági és szülői szabadságról, a munkaszerződés, illetve munkafeltételek módosítására vonatkozó munkavállalói kérelemről, a felek indokolási kötelességéről.

A háromnapos esemény emellett több izgalmas munkajogi és HR témákat érint, mint például a munkahelyi „fegyelmit”, a kártérítési felelősséget, az állásidő és a foglalkoztatási kötelesség összefüggéseit.

A rendezvényt egyedivé teszik az olyan állandó programok is, mint a Pódiumvita munkaügyi bírósági ítéletekről, a "Tárgyalóteremből jelentjük", vagy az "Elmélkedés és álmélkodás" - Meglepő, tanulságos esetek a bíróságok gyakorlatából.

Digitalizáció és ESG is a Munkajogi Konferencia témái között

A technológiai fejlesztés, a HR-szolgáltatások digitalizációja elengedhetetlen a jelenlegi piaci versenyben. A kevesebb adminisztráció, a gördülékenyebb, egyéni igényekre szabott munkafolyamatok kialakítása, a hibalehetőségek minimalizálása hatékonyabbá teszi a humán szakemberek munkáját, így gyorsabban tudnak reagálni a munkavállalói megkeresésekre, problémákra is.

A Wolters Kluwer Hungary által szervezett rendezvényen több előadás is érinti a digitális átállás témáját. Szó lesz például a papírmentes és hiteles munkaügyi iratkezelésről, és annak gyakorlati előnyeiről, a munkajogi és versenyjogi “okos” iratokról, innovatív mechanizmusokról, a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt hasznosítható digitális munkajogi ökoszisztéma kialakításáról.

A fenntarthatóság kialakításában, az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási terület) vállalati kultúrába történő beágyazódásában érdemi szerepet játszik a HR osztály. Az aktuális és sokakat foglalkoztató téma megkerülhetetlen az októberi rendezvényen is: szó lesz a kulturális kihívásokról és elvárásokról a vállalatirányításon belül, érintve többek között a fenntarthatóságot, az emberi jogokat, és az ESG-t.

Hibrid működés és külföldi munkavállalók

A rugalmas munkavégzés, a home office, illetve a részmunkaidő támogatása szinte munkavállalói elvárássá vált. A témával a Munkajogi Konferencia is foglalkozik: a résztvevők a távmunka, és más atipikus munkavégzési formák munkabiztonsági és munkaegészségügyi kockázatairól kaphatnak átfogó képet.

Magyarországon a külföldi munkavállalók foglalkoztatása már évek óta megszokott, számuk folyamatosan nő. A konferencián külön szeminárium foglalkozik a külföldről kölcsönzött munkavállaló foglalkoztatásával, a global mobility kérdéseivel. A témának külön aktualitást ad, hogy a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvény 2023. november elsején lép életbe.

Különleges programok a kerek évfordulón

A közel 40 neves előadó garanciát nyújt arra, hogy az idén is magas színvonalú és szakmailag hasznosítható ismeretekkel távozzanak a résztvevők. 

A szakmai előadások mellett a kikapcsolódásra is jut idő a festői szépségű Dunakanyarra néző Thermal Hotel Visegrád**** superior-ban. A kötetlen esti programok, izgalmas társasági események az idén sem hiányozhatnak.

A Munkajogi Konferenciát az idén is rugalmasan hozzáillesztheti programjához. Ha nem tud időt szánni a háromnapos eseményre, vagy csak néhány téma érdekli, lehetősége van napijegy vásárlására

>> Nézze meg a konferencia részletes programját, illessze hozzá rugalmasan napi munkájához.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk