kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Hogyan nyűgözheted le a HR-t az interjún?

A HR szakemberek nem csak a készségek és a tapasztalat alapján értékelnek, hanem az alapján is, hogy mennyire tudsz beilleszkedni a vállalati kultúrába és a csapatba. Ebben a cikkben hatékony stratégiákat mutatunk be, amelyekkel pozitív benyomást kelthetsz a HR-esekben az interjú során.

Az interjú során a HR-esek lenyűgözése döntő fontosságú a megpályázott állás megszerzéséhez. Ha tehát nem az élő sportfogadás világában tervezel meggazdagodni, tudnod kell, hogy új munkakeresés esetén hogyan tudod lenyűgözni a HR-t.

Alaposan vizsgáld meg a vállalatot

Az interjú előtt szánj időt a vállalat küldetésének, értékeinek, kultúrájának és legújabb fejlesztéseinek megismerésére. Böngészd át a weboldalukat, nézd meg a legújabb hír cikkeket, és vizsgáld meg a közösségi média jelenlétüket. Ez a kutatás segít abban, hogy válaszait úgy alakítsd ki, hogy azok összhangban legyenek a vállalat céljaival, és bizonyítsák a pozíció iránti lelkesedésedet. Ha tájékozott vagy, az azt mutatja a HR-eseknek, hogy proaktív vagy, és őszintén érdekel, hogy a szervezetük részévé válj.

Értsd meg a munkaköri leírást

Alaposan elemezd a munkaköri leírást, hogy megértsd, mit vár el a vállalat a pályázótól. Határozd meg a legfontosabb készségeket, kompetenciákat és tapasztalatokat, amelyeket keresnek. Ez lehetővé teszi, hogy kiemeld a múltadból azokat a releváns tapasztalatokat, amelyek miatt tökéletesen megfelelsz a pozíciónak. A HR szakemberek nagyra értékelik azokat a jelölteket, akik világosan meg tudják fogalmazni, hogy a munkaköri követelmények alapján miért ők a megfelelő választás a pozícióra.

Gyakorold a gyakori interjúkérdéseket

Készítsd elő a válaszokat az olyan gyakori interjúkérdésekre, mint például "Mesélj magadról", "Mik az erősségeid és gyengeségeid?" vagy "Hol látod magad öt év múlva?". Gyakorold, hogy világosan és magabiztosan beszélj. Használd a STAR-módszert (helyzet, feladat, cselekvés, eredmény) a kompetenciákra vonatkozó kérdésekre adott válaszok strukturálásához, konkrét példákkal alátámasztva a képességeidet és eredményeidet.

Öltözz megfelelően

Az első benyomás döntő fontosságú, és az öltözködésed jelentős szerepet játszik abban, hogy hogyan érzékelnek téged. A megfelelő öltözködés a vállalat és az interjúztató iránti tiszteletről tanúskodik. Válaszd a vállalati kultúrához illő, professzionális öltözéket. Ha bizonytalan vagy, akkor biztonságosabb, ha inkább a kissé túlöltözött, mint a túl laza öltözködést választod.

Légy pontos

Az interjúra való pontos érkezés alapvető fontosságú. A késés a megbízhatatlanság benyomását keltheti, mielőtt még egy szót is szólnál. Törekedj arra, hogy 10-15 perccel korábban érkezz. Ez elegendő időt ad arra, hogy megnyugodj, és megszokd a környezetet. Ha távoli interjún veszel részt, teszteld előre a technológiát, hogy elkerüld az utolsó pillanatban felmerülő problémákat, amelyek késleltethetik a kezdését.

Kommunikálj világosan és magabiztosan

Az interjú során válaszolj a kérdésekre világosan és tömören. Tartsd a szemkontaktust, hallgass figyelmesen, és ne siettesd a válaszokat. Ha szükséged van egy pillanatra, hogy átgondold a válaszodat, élj vele. A HR szakemberek előnyben részesítik azokat a jelölteket, akik átgondoltan és világosan kommunikálnak, mivel ezek a tulajdonságok bármely munkakörben jól érvényesülnek.

Mutass lelkesedést és pozitív hozzáállást

A hozzáállásod ugyanolyan fontos lehet, mint a képességeid és a tapasztalatod. Mutass lelkesedést a szerep és a vállalat iránt. Mosolyogj és közvetíts pozitív energiát a testbeszédeddel. Mutasd meg, hogy olyan valaki vagy, aki nemcsak a készségeket, hanem pozitív dinamikát is hozna a csapatba.

Tegyél fel éleslátó kérdéseket

Az interjú vége felé gyakran megkérdezik tőled, hogy van-e kérdésed. Ez remek alkalom arra, hogy lenyűgözd a HR-eseket azzal, hogy olyan éleslátó kérdéseket teszel fel, amelyek tükrözik a szerep iránti érdeklődésedet és a stratégiai gondolkodásodat. Kérdezz a csapatról, amellyel együtt fogsz dolgozni, a vállalat jövőbeli terveiről vagy a részleg jelenlegi kihívásairól. Kerüld a fizetésre vagy juttatásokra vonatkozó kérdéseket az első interjún, kivéve, ha az interjúztató felveti azokat.

Utánkövetés

Az interjú után küldj egy köszönő e-mailt, amelyben kifejezed, hogy nagyra értékeled az interjú lehetőségét, és megismétled, hogy érdekel a szerepkör. Ez nem csak jó modorról tanúskodik, hanem biztosítja, hogy emlékezzenek rád.

  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk