Megjelent: 4 éve

Mit vegyek fel, hogy felvegyenek anyukaként

Az óvodai-bölcsödei beszoktatás után sok anyuka tér vissza a munka világába vagy kezd el új állásokra pályázni. Az otthon töltött időszak alatt fenekestül felfordult a munkaerőpiac és az édesanyák testi-lelki világa is. Ilyenkor feltétlenül érdemes/ideje felfrissíteni a ruhatárat is. Lehet, hogy nem is gondolnánk, hogy ez milyen fontos a sikeres érdekében. Pálfy Évával brandstylist iparművész, női marketing szakértő, B2W alapítóval az állásinterjúkra való öltözködésről és felkészülésről beszélgettünk.

Sokszor a fotó alapján ítélik meg a nőket és hátránnyal indulnak egy állásra jelentkezéskor az önéletrajzok szűrésekor, főleg ha már édesanyák. Hogyan látja, mennyire fontos, hogy odafigyeljenek az öltözködésükre?

Először az álláskereső anyukának saját magában kell végiggondolnia, hogy mi az erőssége és miben tud hozzátenni egy cég működéséhez. A döntése már eleve meghatározza, hogy ő hogyan fogja érezni magát álláskereséskor. Mikor elkezdi a munkakeresést van olyan, hogy ki tudja választani, mi az erőssége, de van olyan helyzet is, mikor nem. Sokszor a cégek ajánlataiból kell választania, ilyenkor meg kell nézni a vállalkozás küldetését, amiért a piacon vannak, és hogy azzal tud-e személy szerint azonosulni.

Az önvizsgálat, hogy miben erős eleve meghatároz egyfajta stílust, nemcsak az öltözködésben, hanem a kommunikációban is. A másik oldal pedig, hogy milyen céghez szeretne menni dolgozni, mert a vállalkozásnak is van egyfajta arculata, színvilága, kommunikációja. Valójában a saját erőssége és a cég arculatának egyezősége a legjobb választás.

"Amikor egy anyuka beadja jelentkezését egy állásra, akkor a fotónak maximálisan tükröznie kell, hogy milyen értéket képvisel. Ez nem egy színjáték, ugyanis figyelmet vonzani egy dolog, de utána ezt a figyelmet meg is kell tudni tartani, önazonosnak kell lennie."

Ha a jelentkező pörgős személyiség, akkor a fotónak is ezt kell tükröznie, és az önéletrajz tartalma is legyen élettel teli. Ha visszafogottabb, akkor ezt kell az önéletrajznak üzennie. A cégek nőkre vágynak, sok cég kifejezetten anyukákat keres, mert megértőbbek, például egy ügyfélszolgálaton a vevőkkel. Azt gondolom, ezen a téren is elindult egyfajta fejlődés.

Mikor kell átgondolni egy nőnek a brandjét állásra jelentkezéskor?

Most. Mindig a legeleje, hogy végig kell gondolni, hogy milyen stílusú és karakterű személyiség a hölgy. Brand Stílus és Karakterelméletemben ötvözöm Johannes Itten évszakelméletét (tavasz, nyár, ősz, tél színtípus) a pszichológus Jung 12 archetípusával. Gyönyörűen szét lehet szedni a 12 karaktert 4 színvilágra, mely óriási segítség az öltözködésben, az én-márkánk megjelenítésében, hogy milyen legyen az arculatunk, amiben hitelesek tudunk lenni és maximálisan kiállni a célok mellett.
Pálfy ÉvaA legfontosabb a kisugárzás, mert a megjelenésében benne van, hogy érdekli-e, milyen munkát vállal

Mennyire befolyásolja egy állás elnyerésének sikerét egy nő, anyuka megjelenése?

A legfontosabb a kisugárzás, mert a megjelenésében benne van, hogy érdekli-e, milyen munkát vállal. Ha nem igényesen jelenik meg az állásinterjún, akkor látszik, nem vette komolyan a jelentőségét a találkozónak. Hasonlóképpen, amikor kiderül egy jelentkezőről az interjún, hogy nem érdeklődik vagy nézett utána, hogy a cég milyen értéket képvisel, akkor valószínű, ha két ember között kell választani, akkor a lelkesebb jelentkező lesz az. A kisugárzás és az érdeklődés egyaránt fontos.

Amikor én veszek fel munkatársat, akkor az az első, hogy lássam benne a lelkesedést, amelyben benne van, hogy nézzen utána a cégnek és az értékeinek, majd ezután lehet felvenni, képezni őt.
Amennyiben a cég lazább, akkor legyen a jelentkező merészebb, ha szolidabb, akkor visszafogottabb, elegáns stílusú öltözködés indokolt.

Érdemes az állásinterjún a kiválasztott cég logójában szereplő domináns színeket viselni?

Akkor, ha a színvilág a jelentkező stílusával azonos, akkor igen; ha nem, akkor egy pici utalás lehet, de nem ezen múlik. Sokkal jobb az, ha ő jól érzi magát a bőrében és nem feszeng.
Úgy menjen oda, hogy ő ott „éljen”, élvezze a beszélgetést, de nem mindegy, mit vesz fel, hiszen másképp viselkedik tornacipőben és tűsarkúban.

Nyitókép: Pixabay.com
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hibázik az AI alapú toborzás is - könnyen kerülhetnek süllyesztőbe a legjobb jelöltek

A mesterséges intelligencia (AI) alapú toborzási szoftverek miatt sok potenciális jelölt is kieshet a rostán a kiválasztás folyamata során. Sok... Teljes cikk

Ezért fontos, hogy a toborzó kommunikáció ne csak a fiataloknak, hanem szüleiknek is szóljon

A cégeknek érdemes részt venni a duális képzésben, hiszen a tanulók jelentős része a duális képzőhelyén szereti meg igazán a szakmáját és... Teljes cikk

Miért fukarkodnak a munkáltatók az állásinterjún adott visszajelzésekkel?

Jó ötlet-e az állásinterjú végén megkérdeznie a pályázónak, hogy milyennek látták a teljesítményét, milyenek az esélyei? Jogában áll-e... Teljes cikk