kapubanner for mobile
Megjelent: 11 hónapja

Vezetői képzések

A vezetők képzése egyre fontosabb szerepet kap a szervezetek életében, hiszen a környezetünkben zajló számos változás következtében a szükséges vezetői készségek, képességek is megváltoztak. A hangsúlyok is eltolódtak, hiszen sokkal nagyobb hangsúly van a munkavállalói élményen, jól-léten, és a munkatársak megtartásán, mint korábban.

Ma már nem elég ösztönből vezetni, illetve általában nem elégséges, ha egy vezető jó szakember, hanem szükséges, hogy a vezetői kvalitásai is meglegyenek. A modern vezető nem a hagyományos értelemben vett főnök, hanem amellett, hogy feladata, hogy irányt mutasson és stratégiai döntéseket hozzon, valamint közvetítse a vállalati értékeket a munkavállalók felé, törődnie is kell a munkatársakkal, azok különböző igényei szerint. A különböző képességeket, készségeket különböző tréningekkel lehet fejleszteni.

Milyen vezetői skilleket lehet fejleszteni?

Vezetői stílus és vezetői identitás: A tréningek segíthetnek a vezetőknek felfedezni és fejleszteni saját vezetői stílusukat és identitásukat. Ez magában foglalhatja a vezetői értékek és hitek meghatározását, az autentikus vezetési készségek fejlesztését és a pozitív vezetői jelenlét erősítését.

Vezetői hatékonyság tréningje: Ez a tréning segít a vezetőknek a személyes hatékonyságuk növelésében, ideértve az időmenedzsmentet, a prioritások kezelését és a stresszkezelést. 

Konfliktuskezelési tréning: Ez a tréning segít a vezetőknek megtanulni azonosítani, megérteni és kezelni a konfliktusokat a munkahelyen. Különböző kommunikációs és mediációs technikákat is tanulhatnak. A tréningek segíthetnek továbbá a problémamegoldó gondolkodás és a döntéshozatali képességek fejlesztésében.

Kommunikációs és prezentációs készségek tréningje: Ez a tréning arra összpontosít, hogy fejlessze a vezetők verbális és nem verbális kommunikációs képességeit, beleértve a hatékony prezentációtechnikákat is. A tréningek segíthetnek a hatékony szóbeli és írásbeli kommunikáció, a hallgatási és kérdésfeltevési technikák, valamint az érzelmek és visszajelzések kezelése terén.

Csapatépítő tréning: Ez a tréning arra összpontosít, hogy fejlessze a vezetők képességét a hatékony csapatok létrehozására és vezetésére. Ide tartozik a csapatépítési játékok, a kooperatív problémamegoldás és a csapatdinamika elemzése. A tréningek segíthetnek a csapatépítési készségek, a motiváció, a konfliktuskezelés és a kooperáció fejlesztésében.

Motiváció és teljesítménykezelés: A vezetőknek képesnek kell lenniük a munkatársak motiválására és a teljesítmény menedzselésére. A tréningek segíthetnek a motivációs technikák, a célkitűzések, a visszajelzési kultúra kialakításában. 

Stratégiai vezetési tréning: Ez a tréning segít a vezetőknek megszerezni a stratégiai gondolkodás és a hosszú távú tervezés készségeit. Az eszközök közé tartozhatnak a stratégiai elemzési módszerek, a piaci trendek elemzése és a stratégiai döntéshozatali gyakorlatok.

Változáskezelési tréning: Ez a tréning a vezetőknek segít abban, hogy hatékonyan kezeljék és vezessék a változásokat a szervezetben. Ide tartozik a változásmenedzsment elmélete és gyakorlata, valamint a munkatársak motiválása a változás elfogadására.

Milyen eszközökkel fejleszthetők a vezetői készségek? 

A vezetői készségek fejlesztése számos tréningeszközzel és módszerrel történhet. 

Szerepjátékok: Szerepjátékok segítségével a résztvevők aktívan gyakorolhatják a különböző vezetői szituációkat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy tapasztalatot szerezzenek, és kipróbálhassák a különböző vezetői stílusokat és kommunikációs technikákat.

Csoportmunka és csapatgyakorlatok: Csoportmunka és csapatgyakorlatok során a résztvevőknek lehetősége van együttműködni más vezetőkkel, problémákat megoldani, konfliktusokat kezelni és projekteket vezetni. Ez segíti a csapatépítést és a kooperációt.

Szimulációs játékok: Szimulációs játékok során a résztvevők virtuális vagy modellkörnyezetben szimulált vezetői helyzeteket tapasztalhatnak meg. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyakorolják a döntéshozatalt, a problémamegoldást és a stratégiai gondolkodást a valósághoz hasonló környezetben.

Interaktív előadások és workshopok: Interaktív előadások és workshopok során a résztvevők aktívan részt vesznek a képzésen, például kérdéseket tehetnek fel, esettanulmányokat megvizsgálhatnak és gyakorlati példákat alkalmazhatnak. Ez lehetővé teszi a tapasztalati tanulást és a közvetlen interakciót a trénerrel és a résztvevőkkel.

Visszajelzés és értékelés: A visszajelzés és értékelés fontos része a vezetői készségek fejlesztésének. Ez magában foglalhatja a résztvevőknek nyújtott egyéni visszajelzéseket, 360 fokos értékeléseket, vezetői coachingot és mentorálást. Ez segíti a résztvevők fejlődését és az egyéni készségek pontosabb meghatározását.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek