kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

1,2 millióan tartoznak az APEH-nak

Az APEH az előző évinél mintegy 200 ezerrel több, 1 millió 180 ezer olyan magánszemély részére küld ki folyószámla értesítést, akiknek a számla egyenlege meghaladja az 1000 forintot - mondta Polgár Péter, az APEH elnök-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatóján.

Az adóhatóságnak évente egyszer kell értesítenie azokat az adózókat, akiknek az előző naptári évre késedelmi pótlékot, illetve folyószámlájukon valamilyen adónemben legalább 1000 forintos tartozás vagy túlfizetés mutatkozik. A folyószámla értesítések mintegy 50 százalékát már kipostázta az adóhivatal, a késedelmi pótlék felszámolásával érintett 658 ezer magánszemély közül 548 ezren kaptak folyószámla értesítést.

A bevallásukat elektronikus úton benyújtó magánszemélyek nem kapnak folyószámla értesítést, közülük a 194 ezer késedelmi pótlékkal érintett adózó a hivatal értesítését elektronikus tárhelyére kapja meg. Az APEH elnök-helyettese hangsúlyozta, hogy az adózok minden adózással kapcsolatos kötelezettsége megtalálható az egységes adózási folyószámlán, miután 2007. január 1-je óta az illeték kötelezettségeket is feltüntetik a számlákon.

Varga Katalin, az APEH szakigazgatója a sajtótájékoztatón arra kérte az adózókat, hogy a folyószámla értesítéssel kapcsolatos kifogásaikkal írásban forduljanak az adóhatósághoz, mivel a problémák megoldásához a legtöbb esetben nem elegendő az egyszeri, személyes ügyfélszolgálati találkozás. A könnyebb ügyintézés érdekében az adózók hivatalos észrevételi nyomtatványt tölthetnek le az APEH honlapjáról - fűzte hozzá.

Az adóhatóság 2007-ben összesen 145,6 milliárd forintot illetékbevételt szedett be, melyből 62,8 milliárd forintot az önkormányzatok, 82,8 milliárd forintot pedig a központi költségvetés számára utalt át. Az APEH által felosztott illetékbevétel 2008. első nyolc hónapjában 116,4 milliárd forint volt, ami 25,3 milliárd forinttal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az önkormányzatok illetékbevétele 50,1 milliárdot forintot, a központi költségvetésé 66,3 milliárd forintot tett ki 2008. január-augusztusban.
  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek