Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

1100 közfoglalkoztatott Nyíregyházán, de lesz még több is

Nyíregyházán további 257 közfoglalkoztatott állt munkába júniusban, ezzel közel 1100-ra emelkedett a programban résztvevők száma.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy a 120 ezres nagyvárosban, ahol mintegy 9 százalékos a munkanélküliségi mutató, egy időben még soha nem alkalmaztak ennyi közfoglalkoztatottat.

Jelenleg 11 közfoglalkoztatási programot irányít a település önkormányzatának cége, a helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. A nyíregyházi önkormányzat az idén több mint kétezer ember közfoglalkoztatását tervezi, amelynek várható költsége 689 millió forint lesz. Az összeg nagy része pályázaton nyert támogatás, míg 221 millió forint a helyhatóság által biztosított önerő, saját pénzügyi forrás.

Az alkalmazott emberek 20 százaléka nyolc hónapig dolgozik, míg a többiek 3-7 hónap közötti időszakra kapnak ideiglenes munkát. A többség napi hat órában dolgozik, egyes feladatkörökben pedig 8 órás a foglalkoztatás.

Főként köztisztasági, környezetvédelmi és zöldfelület-karbantartási munkálatokat végeznek a közfoglalkoztatottak, illetve rendbe teszik a csatorna- és csapadékvíz-elvezető hálózatot. Az önkormányzati cégnél alkalmazottak közül harmincan tanfolyamra is járnak, 15-15-en kisgépkezelői és parkfenntartói képzésen tanulnak, hogy később a megszerzett végzettség alapján a nyílt munkaerő-piacon is elhelyezkedhessenek.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter