Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

1100 közfoglalkoztatott Nyíregyházán, de lesz még több is

Nyíregyházán további 257 közfoglalkoztatott állt munkába júniusban, ezzel közel 1100-ra emelkedett a programban résztvevők száma.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy a 120 ezres nagyvárosban, ahol mintegy 9 százalékos a munkanélküliségi mutató, egy időben még soha nem alkalmaztak ennyi közfoglalkoztatottat.

Jelenleg 11 közfoglalkoztatási programot irányít a település önkormányzatának cége, a helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. A nyíregyházi önkormányzat az idén több mint kétezer ember közfoglalkoztatását tervezi, amelynek várható költsége 689 millió forint lesz. Az összeg nagy része pályázaton nyert támogatás, míg 221 millió forint a helyhatóság által biztosított önerő, saját pénzügyi forrás.

Az alkalmazott emberek 20 százaléka nyolc hónapig dolgozik, míg a többiek 3-7 hónap közötti időszakra kapnak ideiglenes munkát. A többség napi hat órában dolgozik, egyes feladatkörökben pedig 8 órás a foglalkoztatás.

Főként köztisztasági, környezetvédelmi és zöldfelület-karbantartási munkálatokat végeznek a közfoglalkoztatottak, illetve rendbe teszik a csatorna- és csapadékvíz-elvezető hálózatot. Az önkormányzati cégnél alkalmazottak közül harmincan tanfolyamra is járnak, 15-15-en kisgépkezelői és parkfenntartói képzésen tanulnak, hogy később a megszerzett végzettség alapján a nyílt munkaerő-piacon is elhelyezkedhessenek.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter