Megjelent: 10 éve

150 új munkahelyet teremt egy beruházás Gyöngyösön

A mai napon Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Papp Kitti, a Procter & Gamble közép-európai pénzügyi igazgatója bejelentették, hogy a vállalat kormányzati támogatási szerződést ír alá a gyöngyösi zöldmezős beruházás kapcsán. Mindez megerősíti, hogy a vállalat új beruházása stratégiai fontosságú az ország számára - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.

A közel 19 milliárd forint értékű beruházás, mely 150 új munkahelyet teremt, a P&G második magyarországi termelési egysége lesz, ahol a világszerte és itthon is piacvezető Pampers pelenkákat állítják majd elő. A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott termékek a magyar piacon túl, az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba.

A magyar kormányzat nem csupán Heves megye számára, hanem országosan is stratégiai jelentőségűnek tekinti a P&G befektetését, mely növeli a foglalkoztatottsági rátát és segíti a helyi gazdaság fejlődését, ezért beruházás ösztönző csomaggal segíti a gyár megépülését. Többek között ez a támogatás is befolyásolta a vállalat döntését, hogy beruházását Magyarországon valósítsa meg. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) munkatársai 2011 júniusa óta működnek közre a P&G-vel a gyöngyösi fejlesztést érintően, ahol az egyedi kormány támogatási kérelem kezelésében, az engedélyezési és egyéb implementációs folyamatok előrehaladásában nyújtottak segítséget. A fejlesztést a HITA hagyományos éves Befektetői Gáláján "Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása - 2012" elismeréssel díjazta idén márciusban.

Magyarország most egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik" - mondta Szijjártó Péter államtitkár. A vállalat aktív befektető és munkáltató a magyar piacon, mely pozitív hatással van a gazdaságra, a foglalkoztatottságra és a helyi infrastruktúrára egyaránt, ezért a HITA közreműködésével, valamint az országos és helyi hatóságokkal közösen sikerült minden támogatást biztosítani a projekt gördülékeny megvalósításához.

A P&G két évtizedes jelenléte során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország vonzó hely beruházásaink számára, ezért is fektettünk be 240 millió dollárt csömöri termelőegységünkbe, mely mára a P&G legnagyobb női higiénés termékeket gyártó üzemévé nőtte ki magát. Hazánkban vállalatunk jelenleg több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, új gyárunkban pedig további 150 új munkahelyet teremtünk, mely beruházással megerősítjük Magyarország iránti hosszú távú elkötelezettségünket. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Kormány elismeri és támogatja beruházásunkat." - tette hozzá Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója.

A beruházás a Gyöngyösi Ipari Parkban valósul meg mintegy 240.000 négyzetméteren, és már a legelső naptól kezdve magas szinten képviseli a fenntartható termelést, mely hozzájárul a vállalat nemzetközi fenntartható fejlődési céljaihoz. A P&G magyarországi üzemében gyártott Pampers pelenkák a megszokott, kiváló minőségben jutnak el a fogyasztókhoz, melyek 2013. év végétől kerülnek az üzletek polcaira.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
VW-dízelbotrány: Bíróság elé került az első csúcsvezető, és beismerő vallomást is tett

Beismerő vallomást tett a müncheni tartományi bíróságon Rupert Stadler, a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyár... Teljes cikk

Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk