Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

200 állás az új zalaegerszegi kereskedelmi központban

Kereskedelmi központ épül közel 35-40 millió euró ráfordítással a volt Zalahús területén. A decemberben megnyíló üzletközpontban több mint 200 új munkahely létesül - tájékoztatta Baksa-Soós Attila, a Convergence Capital Kft. cégtársa a távirati irodát.

A 11 hektáros területen a kivitelezők zöldterülettel, játszótérrel és parkolókkal körülvett, "emberléptékű, humánus" vegyes kereskedelmi központot hoznak létre. A bevásárlóközpontokra jellemző neonfényes üvegpalota, vagy a tipikus "nagy doboz" helyett 30 ezer négyzetméteres, földszintes létesítményt építenek, amelyben kisebb bérleti egységeket, üzleteket, apró boltokat és néhány nagyobb kereskedelmi egységet alakítanak ki.

Baksa-Soós Attila elmondta, hogy a beruházás az év második felében kezdődik el, és a tervek szerint 2008 végén fejeződik be. Az ingatlanfejlesztő cég (Convergence Capital Kft.) a kivitelezéssel a helyi alvállalkozókat, építőipari társaságokat bízza meg: az építkezésen - nagyrészt Zalaegerszegen és a városkörnyéken élő - 100-150 fő számára biztosítanak munkát. A decemberben megnyíló üzletközpontban több mint 200 új munkahely létesül.

Hozzátette: a kereskedelmi egységek iránt már most számos helyi, magyar és nemzetközi lánc is érdeklődik, de az üzlethelyiségeket majd csak az építkezés megkezdése után értékesítik.

A Zalahús felszámolása 2005 áprilisában kezdődött el a cég előző évi 1,3 milliárd forint vesztesége és több mint 2 milliárd forint adóságállománya miatt. Az ingatlant két évvel később - 2007. január 25-én - a Lunetta Kft. vásárolta meg. A zalaegerszegi közgyűlés 2007 júniusában a kft. kérésére módosította a terület rendezési tervét: az ipari gazdasági övezetet kereskedelmivé minősítette. 2007 szeptemberében a Lunetta Kft. továbbadta az ingatlant, amely így az EUROPA FUND II (melyet az Europa Capital befektető-társaság gondoz) tulajdonába került - mondta végül Baksa-Soós Attila.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter