Megjelent: 10 éve

2007-ben még a magánpénztárak mellett álltak a mostani képviselők

A mostani kormánypárti képviselők 2007-ben még olyan törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a parlamenthez, ami a vegyes rendszer megerősítését szolgálta volna - derítette ki a Népszabadság.

2007-ben a magánnyugdíjpénztárak megerősítését szolgáló törvényjavaslatot nyújtott be 23 KDNP-s képviselő. Az Országgyűlés honlapján megtalálható az a szavazásig el nem jutott javaslat, amelyet a jelenlegi kormánypárti frakció jegyez.

Az előterjesztés "A magánnyugdíjpénztárakról, a magánnyugdíjpénztári szolgáltatásokról és e szolgáltatások fedezetéről" címet viseli, és benyújtását azt tette szükségessé, hogy nem volt megteremtve a törvényi feltétele a pénztári szolgáltatásoknak, melyeket 2013 környékétől egyre nagyobb számban kellene biztosítania a pénztáraknak.

A javaslat az indoklás szerint azt a célt szolgálta volna, hogy „megteremtse a valódi tulajdonosi érdekeltség alapján tevékenykedő magánnyugdíjpénztárak működési feltételeit”.

Az előterjesztésben rögzített alapelvek szerint „a Magyar Köztársaság, az egyéni felelősség elvének érvényesülése érdekében, a nyugdíjcélú megtakarítások egyik formájaként megteremti a magánnyugdíjpénztárak működésének feltételeit, valamint támogatja és ellenőrzi a magánnyugdíjpénztárak működését”.

Továbbá a KDNP-s képviselők fontosnak tartották törvénybe foglalni, hogy „a magán-nyugdíjpénztári rendszerben való részvétel a biztosítottak számára kötelező (a törvényjavaslatban foglalt kivételektől eltekintve)”.

Itt tartott tehát néhány éve a kormánypárti frakció, de az Orbán-kormány terveiből már gyökeresen más tervek körvonalazódnak - írja a Népszabadság.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk