Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

220 új munkahelyet hoz az EPCOS Szombathelynek

Az EPCOS Kft. 10,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre, új autóipari termékek gyártását kezdi meg, és a következő három évben fokozatosan 220-szal növeli dolgozói létszámát Szombathelyen – jelentették be a cég Csaba utcai telephelyén tartott ünnepségen kedden.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: egy olyan fejlesztés valósul meg, amivel mindenki jól jár, hiszen az EPCOS Kft. kiköltözteti gyáregységét Szombathely belvárosából, az így felszabaduló épületet az önkormányzat szociális célokra, bérlakásépítésre és iskolabővítésre használhatja. Az állam pedig, amely 3 milliárd forinttal támogatta a projektet hosszú távon nagyobb adóbevételekhez jut, az újabb munkahelyekkel pedig a foglalkoztatottság is növekszik.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere (Fidesz-KDNP) az ünnepségen arról szólt: a belvárosban lévő Szent László utcai telephely úgy kerül a város tulajdonába, hogy annak ellenértékét az önkormányzat a cég által befizetett iparűzési adóból írja majd jóvá, tehát közvetlen költségvetési ráfordítást a ez a "csere" nem igényel.

Hozzátette: ugyanakkor az EPCOS Kft. a tervek szerint 20 százalékkal bővíti a termelését, ami iparűzési adóbevételben a város számára nyolc év alatt 1,5 milliárd forint többletbevételt fog jelenteni.

Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója terveiket ismertetve elmondta: cégük évente 61,5 milliárd forintos árbevétel mellett 1700 embert foglalkoztat Szombathelyen, ezt a létszámot kívánják három év alatt 220 munkavállalóval bővíteni, szakmunkásokra, mérnökökre és fejlesztő mérnökökre is szükségük lesz.

Terveik szerint új autóipari alkatrész családok gyártását kezdik majd meg az új, 13 ezer 500 négyzetméter alapterületű csarnokban, amelynek építését lehetőség szerint már tavasszal megkezdik és idén decemberére be is fejezik. Az első gépsorokat pedig 2015 januárjában állítják majd be, ezért az új munkatársak - az első 30-40 ember - felvételét és betanítását már a következő hetekben megkezdik.

Az ügyvezető igazgató elmondta azt is: stratégiai terveik között szerepel, hogy szombathelyi telephelyüket a TDK konszernen belül autóipari gyártó-és fejlesztőközponttá tegyék, ezért a következő 3-4 évben az előállított autóipari termékek részarányát 30 százalékról 55 százalékra szeretnék növelni a szombathelyi üzemben.

Szavai szerint legalább 15 százalékkal szeretnék növelni helyben a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó létszámot is, ezért egyre szorosabb együttműködésre törekszenek kutatóintézetekkel és egyetemekkel.

Terveik szerint Szombathelyen olyan autóipari alkatrészeket gyártanak majd amelyek az autózás biztonságát és kényelmét szolgálják, így például a teljes kulcsnélküli nyitást és indítást, az automatikus parkolást a sávelhagyásra figyelmeztető valamint az alacsony sebességnél a ráfutást megelőző rendszereket és az elektronikus kormányszervó és automata sebességváltó vezérlést segítő rendszereket.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Japán-német beruházásból épül kutatóközpont a XI. kerületben

A japán DMG MORI és a német HEITEC szoftverfejlesztő cég 4 milliárd forintból megvalósuló beruházásához 1 milliárdot a magyar kormány ad. A XI.... Teljes cikk

Idén is várja nyári gyakorlatra a középiskolásokat az Auchan

Idén nyáron is legalább 100 diák számára biztosít gyakorlati helyet az Auchan. Az áruházláncnáál a tanulók nem csupán megtanulnak boldogulni... Teljes cikk

Ismét leáll az Audi, alkatrészhiánnyal küzdenek

Június 21-től ismét leáll a termelés az Audi magyar gyárának legtöbb egységében. A dolgozók a gördülő munkaidőkeret terhére mentesülnek... Teljes cikk