Megjelent: 9 éve

3000 munkavállaló érdekében kérik az átszervezés elhalasztását

A MagyarTV, a DunaTV és a Magyar Távirati Iroda üzemi tanácsai szerint a közmédiumok átalakításának folyamata tisztázatlan és kidolgozatlan, ezért az intézkedések elhalasztását kérik - olvasható a vezérigazgatóknak intézett nyílt levélben, melyet az Országos Sajtószolgálat közöl.

A MagyarTV, a DunaTV és a Magyar Távirati Iroda üzemi tanácsai nyílt levelük címzettjeként Szalai Annamáriát, a
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, Medveczky Balázst, az MTV Zrt. vezérigazgatóját, Belénessy Csabát, az MTI Zrt. vezérigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, a DunaTV vezérigazgatóját, és Fazekas Csabát, a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatóját jelölték meg.

A tanácsok a közlemény szerint úgy ítélik meg, hogy a közmédiumok átalakításának következő szakasza, amelynek alapján 2011. január 1-jétől a közmédiumok munkavállalóinak túlnyomó többsége, több mint 3000 ember, a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz kerülne, előkészítetlen, az elképzelések kidolgozatlanok, rengeteg részlet tisztázatlan. Ezért az intézkedés azonnali végrehajtásának elhalasztását javasolják, a logikus átalakulási folyamatnak 2011 szeptemberéig adnának időt.

Levelükben nehezményezik, hogy a munkavállalók tömegét érintő, pályafutásukat és egyéni sorsukat alapvetően befolyásoló intézkedések kidolgozásába, a döntéselőkészítő folyamatba semmilyen módon nem vonták be az érdekvédelmi, illetve érdekképviseleti szervezeteket.

A vezérigazgatóktól kapott írásos, illetve szóbeli tájékoztatás alapján nagyon sok felvetésre - a munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos alapvető kérdésekre - nem kaptak érdemi és megnyugtató választ. Benyomásaik szerint az intézkedéseket végrehajtó vezérigazgatók részben maguk sem ismerik a január 1-jét követő működési rend meghatározó elemeit.

Még nem születtek meg az intézmények, mint megrendelők és a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap, mint szolgáltató közötti szerződések, amelyek alapján a rendszer január 1-jétől működne.

A jogelőd intézményeknél megkezdődött a konzultáció a munkavállalók és a munkáltató között az átszervezésről, de a jogutód intézmény még nem tájékoztatta az érdekvédelmi, illetve érdekképviseleti szervezeteket, noha erre törvény kötelezi.

A közszolgálati tájékoztatást alapvetően biztosító több mint 3000 munkavállaló hónapok óta tartó bizonytalansága tehát nem csökken, hanem tovább fokozódik a közmédiumok biztonságos működését megteremteni hivatott átszervezéssel. Az előkészítetlenség miatt az a helyzet alakulhat ki, hogy a munkavállalók széles körében erősödnek a fenntartások az intézkedésekkel szemben, ahelyett hogy azok alakításának, végrehajtásának aktív és egyetértő részeseivé válnának - írja a nyílt levél.

A fentiekre való tekintettel a levél írói nyomatékosan kérik, hogy halasszák el a munkavállalók jogviszonyára vonatkozó intézkedés azonnali végrehajtását. "Kezdődjön el egy folyamat, amelynek célja egy jól működő közmédia közös létrehozása."
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter