330 milliárdnyi beruházás a gazdasági tárca idei mérlege"/>
Megjelent: 11 éve

330 milliárdnyi beruházás a gazdasági tárca idei mérlege

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) az idén 18 nagybefektetővel írt alá támogatási szerződést, így összesen több mint 330 milliárd forintnyi beruházás valósult meg és 6.750 új munkahely létesült - tudatta a szaktárca közleményben.

images

Az egy főre vetített több mint 7.000 eurós működőtőke-állomány értékével Magyarország már csaknem két évtizede a közép-kelet-európai régió éllovasai közé tartozik a tőkevonzásban - hangsúlyozta a minisztérium.

A Daimler német autóipari vállalat a nyáron döntött arról, hogy Kecskeméten hozza létre Mercedes A és B osztályú gépkocsikat gyártó üzemét. A nemzetgazdasági jelentőségűvé minősített, 800 millió eurós beruházás közvetlenül 2.500 munkahelyet hoz létre.

Hamburger Kft.

Az év legnagyobb volumenű bővítését, vagyis egy már letelepült vállalkozás további beruházását a Hamburger Hungária Kft. hajtotta végre. A cég mintegy 300 új munkahelyet teremtő bővítésével megvalósuló létesítményegyüttes hulladékpapírból készült rostanyagból gyárt majd csomagolópapírt.

A Magyarországra érkező működőtőke egyre nagyobb hányada - jelenleg mintegy 40 százaléka - újrabefektetés, a már megtelepedett vállalatok tehát kedvező tapasztalataik birtokában mind nagyobb számban és mértékben készek bővíteni tevékenységüket - tartalmazza a NFGM közleménye.

ITD

Az NFGM az ITD Hungary Befektetésösztönzési Ügynökséggel közösen novemberben indította el a Befektetőbarát Önkormányzatok Programját.

Az elsősorban oktatási és tanácsadási program célja az, hogy az ITDH a befektetésösztönzéssel kapcsolatos főbb irányvonalak megadását követően folyamatos szakmai tanácsadással lássa el a programhoz csatlakozó települések vezetőit, és hogy az ügynökség a rendszeres kommunikációnak köszönhetően naprakész információkkal rendelkezzen az egyedi, helyi kompetenciákról és az eredeti újításokról, kezdeményezésekről.

Minden, a téma iránt érdeklődő település szakmai segítséget kap abban, hogyan tehetik vonzóvá településüket a hazai és nemzetközi cégek számára, milyen módon tudnak nyílt és építő párbeszédet folytatni a befektetések hatásairól helyi szinten - áll a tárca közleményében.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót letesztelek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk