Megjelent: 11 éve

70 milliárdos óriásberuházás valósulhat meg Káptalanfán

Több projektet is kidolgoztak a sümegi kistérségben, a fejlesztési elképzeléseket a Sümeg Kistérségéért Alapítvány üzletember találkozón ismertette csütörtökön Sümegen.

A kistérséghez 21 település tartozik 17 ezer lakossal, a hátrányos helyzetű körzetben 13 százalékos a munkanélküliség - ismertette Szabados Zsuzsanna, az alapítvány elnöke. Hozzátette: a 8-as főút a térség szélső községei határában halad el, s közel van a sármelléki repülőtér is, ez vonzóvá teheti a térséget a befektetők számára.

A projektek sorában említette az elnök, hogy Sümegen termálfürdő komplexumot terveznek; négycsillagos hotel, uszoda, wellness-centrum épülne mintegy 3-4 milliárd forintos költséggel. A városhoz legközelebbi községben, Csabrendeken szintén termálfürdőt, hotelt, uszodát és egy úgynevezett biofalut szeretnének létesíteni; zöldmezős beruházásként 8-12 milliárd forint közötti beruházási költséggel.

Tervezik a kistérségben három biogázüzem létesítését is: Sümegen, Dabroncon és Megyeren működnének az üzemek, amelyek megvalósíthatósági és környezetvédelmi hatástanulmánya már elkészült - tájékoztatott Szabados Zsuzsanna. A sümegi üzem 700 millió forintba kerülne, a megyeri csupán 230 millióba. A legnagyobb közülük a dabronci lenne, amely 930 kilowatt áramot és 470 kilowattnyi hőenergiát termelne, s a fejlesztés költsége 1-1,5 milliárd forintot tenne ki.

A kistérségi elnök hangsúlyozta: óriásberuházást terveznek Káptalanfa községben: itt 70 milliárd forintos költséggel egy gyógyszeripari gyárat építenének, ahol érelmeszesedést gátló gyógyszert állítanának elő.

A kistérségi elnök szerint a gyógyszergyár évi 38 milliárd dollárnyi árbevételt hozna. Utalt arra is, hogy Zalagyömörőn ásványvíz-palackozót terveznek építeni (300 milliós költséggel).
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre nagyobb a nyomás a bolti dolgozókon a munkaerőhiány miatt

A munkaadók szerint 6 ezer dolgozó hiányzik a kiskereskedelemből, a szakszervezet és a munkavállalók szerint nagyobb a gond. Teljes cikk

Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk