Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

7600 közmunkás Csongrád megyében

Csongrád megyében 7593 fő vesz részt a téli közfoglalkoztatásban, közülük 4766-an képzéseken tanulnak decembertől márciusig - mondta Bodó Imre (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Szegedi Járási Hivatal vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

A közfoglalkoztatás a legrászorultabb rétegnek tud támogatást nyújtani – mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Az idén első alkalommal 200 ezer fő folyamatos, egyidejű téli közfoglalkoztatása zajlik szerte az országban. A program először egészül ki átfogó képzési rendszerrel, amelyben országszerte százezren vesznek részt – közölte a képviselő.

Juhász Károly, a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese elmondta, a megyében 123 országos képzési jegyzékben szereplő tanfolyam indult. A program részeként többek között házi betegápoló, betanított varró, hegesztő, kisgépkezelő, faipari gépkezelő, zsaluzó ács, pénzügyi ügyintéző és közbeszerzési referens végzettséget szerezhetnek a hallgatók.

Emellett 94 alapkompetencia és négy kompetenciafejlesztő tanfolyamot is szervezetek, többségüket az ügyfelek lakóhelyén. A napi hatórás iskolai órán résztvevő diákok 75 500 forintos közfoglalkoztatási bért kapnak havonta – közölte a szakember.

A megyében a téli közfoglalkoztatási program 4,1 milliárd forintból valósul meg, emellett a tanfolyamköltségeket, a diákok utazását 877 millió forint uniós támogatás fedezi – tette hozzá.

A képzéseken résztvevők iránt már a versenyszférából is érdeklődnek: a húsipari képzettséget szerzők számára a gyakorlati helyet a Pick Szeged Zrt. biztosítja, az oktatás lezárultával egy részüknek munkalehetőséget is kínálva, de a térségben működő cégek betanított varrókat is felvennének – közölte az igazgatóhelyettes.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter