Megjelent: 14 éve

A BP vezére nyugdíjba vonul

Az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb vezérigazgatója, holnap várhatóan bejelenti nyugdíjba vonulását. A 60 éves üzletember az előzetes híresztelések szerint bejelentése után még 2008-ig vállalja tisztségét.

Az Exxon Mobil olajcég után a világon a második legsikeresebb és legnagyobb piaci értéket birtokló British Petrol vezérigazgatójának, Lord Browne-nak köszönheti jelenlegi olajpiaci státuszát, az üzletember ugyanis a teljes kudarcból rángatta ki a ma már világhírű konszernt.

Browne irányítása alatt a BP a kilencvenes évek végén vásárolta fel az Amoco és Arco olajtársaságot, három évvel ezelőtt pedig vegyesvállalatot hozott létre Oroszországban. A szakember ilyen sikereket elérve ma már mintegy 11. éve vezeti az olajtársaságot. Egy céghez közelálló forrás szerint Browne "és az igazgatóság már megállapodott a nyugdíjba vonulás idejéről és utódjáról is". A piaci befektetők meglátása szerint pozíciójára 2008-tól többek között Tony Hayward-ot nevezhetik ki, aki máig az olaj-feltárásért és termelésért felel a cégnél, de már szóba került a TNK-BP vezérigazgatójának, Robert Dudley-nak a neve is.

Érdekesség, hogy céges források szerint Browne mellett több más felsővezető is távozik a BP-től a jövőben. Többek között Byron Grote a cég pénzügyi vezetője, Peter Bevan a BP jogi képviselője, és Roddy Kennedy elnöki szóvivő is - adta hírül a Világgazdaság.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter