Megjelent: 7 hónapja

A Glencore csehországi leányvállalatát a magyarországi cégcsoport vezetője irányítja

A Glencore cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon.

A svájci központú Glencore a magyarországi cégcsoportját vezető Juhász Csabát bízta meg a csehországi leányvállalat irányításával - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A csehországi céghez tartozó marketingiroda, és olajosmag-feldolgozó üzem összesen 220 munkavállalót foglalkoztat. A közlemény szerint Juhász Csaba ügyvezető azt szeretné elérni, hogy az irányítása alá tartozó társaságok kiegészítsék és segítsék egymás munkáját.

A svájci központú Glencore 1996-ban jelent meg Magyarországon. A budapesti székhelyű cégcsoport gabonafélék, olajos magvak, növényi olajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmével és logisztikával, valamint gyártással és raktározással foglalkozik.

Hozzájuk tartozik a Pannon Növényolajgyártó Kft. 2013-ban felavatott, több mint 40 milliárd forintból felépült növényolajgyára Foktőn, amely főképp napraforgót dolgoz föl. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. a magyar gabonapiac raktározási igényeit szolgálja ki négy telephelyen - olvasható a közleményben.

A Glencore Agriculture Hungary Kft. 2017-ben 165 milliárd forint, 2018-ban több mint 156 milliárd forint nettó árbevételt ért el, nagyrészt külföldi értékesítésből. A nyilvános cégadatok szerint mindkét évet körülbelül 3 milliárd forintot meghaladó veszteséggel zárták. A cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon.

MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter