Megjelent: 3 hónapja

A Glencore csehországi leányvállalatát a magyarországi cégcsoport vezetője irányítja

A Glencore cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon.

A svájci központú Glencore a magyarországi cégcsoportját vezető Juhász Csabát bízta meg a csehországi leányvállalat irányításával - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A csehországi céghez tartozó marketingiroda, és olajosmag-feldolgozó üzem összesen 220 munkavállalót foglalkoztat. A közlemény szerint Juhász Csaba ügyvezető azt szeretné elérni, hogy az irányítása alá tartozó társaságok kiegészítsék és segítsék egymás munkáját.

A svájci központú Glencore 1996-ban jelent meg Magyarországon. A budapesti székhelyű cégcsoport gabonafélék, olajos magvak, növényi olajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmével és logisztikával, valamint gyártással és raktározással foglalkozik.

Hozzájuk tartozik a Pannon Növényolajgyártó Kft. 2013-ban felavatott, több mint 40 milliárd forintból felépült növényolajgyára Foktőn, amely főképp napraforgót dolgoz föl. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. a magyar gabonapiac raktározási igényeit szolgálja ki négy telephelyen - olvasható a közleményben.

A Glencore Agriculture Hungary Kft. 2017-ben 165 milliárd forint, 2018-ban több mint 156 milliárd forint nettó árbevételt ért el, nagyrészt külföldi értékesítésből. A nyilvános cégadatok szerint mindkét évet körülbelül 3 milliárd forintot meghaladó veszteséggel zárták. A cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon.

MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter