Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A jövő évi bérekről tárgyalna az MSZOSZ

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) kezdeményezi a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását annak érdekében, hogy kezdődjenek tárgyalások a jövő évi bérek reálértékének megőrzését biztosító megállapodásokról.

Az MSZOSZ 2013-ra a minimálbér minimálisan 100.000, a szakmunkás bérminimum minimálisan 116.000 forintra történő felemelését tartja szükségesnek.

Az MSZOSZ csütörtöki tájékoztatása szerint elnökségük áttekintette a bérek és keresetek ez évi alakulását és megállapította, hogy az adóváltozások következtében 2012-ben a munkavállalók jelentős mértékű reálkereset csökkenést szenvedtek el.

A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bére átlagosan 1,6 százalékkal emelkedett, miközben az infláció 6 százalékos szintet ért el. Ez azt jelenti, hogy közel 5 százalékos vásárlóerő vesztés következett be - mutat rá a szakszervezet.

Az MSZOSZ elnöksége 2013-ra a minimálbérek emelését elengedhetetlennek tartja, mert különösen az alacsony jövedelemmel rendelkezők esetében az idei infláció és a jövő évre várható további 5-5,5 százalékos áremelkedés elviselhetetlen nehézségeket jelent.

Mindezek alapján az MSZOSZ elnöksége ragaszkodik az egységes kötelező minimálbér intézményének fenntartásához, illetve ragaszkodik ahhoz is, hogy a minimálbér és a szakmai bérminimum közötti különbség legalább tovább ne csökkenjen.

Az MSZOSZ szerint országosan nem teljesült az a politikai elvárás, hogy senki nem jár rosszabbul. Ahhoz, hogy további értékvesztés ne következzen be, hogy az átlagkereset reálértéke 2013-ban ne csökkenjen, a minimálbérek rendezésén túl legalább bruttó 5 százalékos bérnövekedésre van szükség. Az átlagos és az átlagnál alacsonyabb kereseteknek ezt meghaladó mértékben kell emelkedniük, míg az átlagkereset feletti jövedelmeknél a szuperbruttó kivezetése maga is biztosít növekedést.

A munkavállalói érdekképviselet hangsúlyozza: jelenleg nem ismeretesek a 2013-as költségvetés végleges számai, így az sem, hogy milyen lesz például az adópolitika, a munkahelyvédelmet szolgáló kedvezmények mértéke, de a munkavállalók teljesítményükkel rászolgáltak az emelésre. Ugyanakkor a megélhetésük erőteljesen megnehezült. Tarthatatlan az az állapot, hogy a munkavállalók napi 8 órai munkával megkeresett bérükből nem tudnak megélni.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk