Megjelent: 14 éve

A LIGA is demonstrál az új TB-modell ellen

Csatlakoznak a LIGA Szakszervezetek a Magyar Orvosi Kamara november 21-i tüntetéséhez, amely az egészségügyi reformok kidolgozatlanságára kívánja felhívni a figyelmet, különös tekintettel a kormány új társadalombiztosítási modelljére.

A LIGA nehezményezi, hogy továbbra sem ismert a rendszer alkotó elemét jelentő szakmai szereplők - biztosítók, befektetők (?) - véleménye, elképzelése, így homályban maradnak olyan lényeges momentumok, mint a két szereplő közötti szereposztás vagy a döntési pozíciók megosztásának kérdése (például mit jelent az, hogy a kisebbségi tulajdonosnak döntő befolyása van a pénztár irányítására). Nem teljesen érthető az sem, hogy egyáltalán milyen módon kerülnek be a rendszerbe a pályázók (előminősítés, licit), illetve hogyan jönnek létre a tulajdonviszonyok (részesedés eladásával vagy pénztárba történő tőkeemeléssel).

A LIGA problémásnak véli az időhorizont kérdését is, a koncepció készítői ugyanis elsősorban a rövid távú szabályokat rögzítik, semmi sem utal arra, hogy a rendszer "kifutása" után milyen módon működik tovább (például milyen lesz a szolgáltatók és a pénztárak közötti viszony). Azt sem lehet tudni, hogy a járulék mértékének rögzítésével, a költség korlátok beépítésével (ami már indulásnál is meghaladja a jelenlegi értéket) a pénztárak miből fogják többletszolgáltatásaikat finanszírozni, de ugyanígy megválaszolatlan az esetlegesen képződő profit kérdése (forrása, mértéke, felhasználása) is.

Bizonytalan továbbá a területi megosztás megvalósítása, mivel továbbra sincs arról elképzelés, hogy vajon mit tud kezdeni egy adott megyében működő pénztár egy tőle távoli (nem határos megyében található) terület csekély számú biztosítottjával - és egyáltalán hogyan érvényesül ilyenkor a beutalási rend. A pénztárak jövőbeni számára vonatkozó becslés, illetve az egyidejűleg érvényesülő létszámkorlát is teljességgel ellentmondásos, arról nem is beszélve, hogy az sincs tisztázva, egy megszűnő pénztár biztosítottjait ki és hogyan veszi majd át.

A LIGA kifogásolja, hogy a rendszer finanszírozásának alapját képező ún. fejkvóta-szisztéma kidolgozatlan, nem világos ugyanis, hogy ennek megállapítása miként történik, továbbá kérdés, hogy az örökölt szerkezeti és igénybevételi különbségeket, képes lesz-e a rendszer valaha is kiegyenlíteni.

"November 21-e legyen a társadalmi szolidaritás napja!"

Legvégül a LIGA vitatja a kormány kompromisszumkészségét, mivel a kormánypártok zárt ajtók mögött készítették el javaslatukat, melynek értékelésére alig hagytak időt. Többek között ezért is hív minden magyar állampolgárt, civil- és társadalmi szervezetet a november 21-i demonstrációra, hogy a társadalmi szolidaritás megőrzése érdekében eltántorítsák a kormányt az új társadalombiztosítási modell bevezetésétől.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter