Megjelent: 2 hete

A munkavállalók majdnem fele felmondana, ha újra heti öt napot kellene az irodában dolgoznia

A megkérdezettek fele szerint a munkaadónak olyan juttatásokat kellene felajánlaniuk, amelyek arra ösztönzik a munkavállalókat, hogy hetente többet járjanak be az irodába.

Az Office Freedom friss kutatásában - amit a HR News szemlézett- arról kérdezték az Egyesült Királyság munkavállalóit, hogy hogyan viszonyulnak a munkához 2024-ben.

A válaszadók többségének nem tetszene, ha arra kényszerítenék őket, hogy be kelljen járniuk az irodába - derült ki a felmérésből. Arra a kérdésre, hogy mit válaszolnak a következő állításra: „Ha újra azt mondanák, hogy heti öt napot kell bejönnöm az irodába, akkor felmondanék”, majdnem a fele, 48,2%-uk egyetértett. A válaszadók kisebb része nem értett egyet az állítással (24,4%), míg 27,5% egyik választ sem jelölte meg.

A válaszadók 49,7%-a egyetértett azzal az állítással, hogy: „Szerintem a munkáltatóknak olyan juttatásokat kellene felajánlaniuk, amelyek arra ösztönzik a munkavállalókat, hogy hetente többet járjanak be az irodába”.

A megkérdezettek kevesebb mint a fele (49,7%) értett egyet az állítással, míg 17,17% nem értett egyet, 33,2% pedig nem tudott dönteni a két válasz közül. Ha azonban a felmérés eredményeinek kor szerinti megoszlását nézzük, érdekes összefüggést találunk a válaszadók életkora és a „juttatások” felajánlásához való hozzáállásuk között.

A 18-24 éves korosztályban a válaszadók 70%-a értett egyet azzal, hogy a juttatásokat fel kell ajánlani, ezzel szemben az idősebb, 55 év felettieknek csak a 33,5%-a. Amikor a legnépszerűbb juttatásokról volt szó, amelyeket fel lehetne ajánlani a munkavállalók irodába csábítására, a korai befejezés került az élre, a válaszadók majdnem fele (49,5%) ezt a lehetőséget választotta.

A második helyen a támogatott ebéd (39,2%), a harmadikon a támogatott utazás (38,8%) és a negyedik helyen a rugalmas gyermekgondozási idő (36,4%) állt. A több közösségi esemény (24,6%) az ötödik helyen állt, míg 22%-uk a garantált íróteret szerette volna, amelyet szorosan követett a támogatott edzőtermi bérlet 18,2%-kal.

 

HR News

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek