Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A nyugdíjfolyósító dolgozóinak adták ki magukat - lebuktak

A nyugdíjfolyósító munkatársának adta ki magát három férfi, így csalt ki pénzt több embertől a Zala megyei Lovásziban, nyereményt ígérve nekik - mondta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Csizmazia Péter közlése szerint hétfő délelőtt a településről két állampolgári bejelentést is kapott a Lentiben lévő rendőrkapitányság arról, hogy ismeretlenek árusítást végeznek, és volt, akit becsaptak. A rendőrök rövid időn belül előállítottak három salgótarjáni férfit és lefoglalták az általuk árusított, hét-nyolcezer forint értékű masszázskészülékeket.

A három férfi a nyugdíjfolyósító munkatársának adta ki magát és azzal csengetett be idős emberekhez, hogy masszázskészüléket nyertek, azt szeretnék átadni. Munkadíjként és kiszállítási költségként ötvenezer forint körüli összeget kértek az ennek töredékét érő eszközért.

A rendőrség tudomása szerint a csalók elfogásukig két esetben szereztek pénzt a megtévesztett emberektől. A három férfi ellen ezért csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter