Megjelent: 13 éve

A románok hat év alatt dupláznak?

A hatéves időszak végére, 2013-ra szerintük az átlagfizetés eléri az 1735 lejt, ami a múlt évinek több mint duplája - jósolják Romániában.

Csökkenő munkanélküliségi rátát jósol az elkövetkezendőkre a prognózisok készítésével foglalkozó bizottság Romániában. Az Új magyar szóban olvasható információk szerint a munkanélküliség még hosszú évekig nem jelent gondot, mert a mostani tendenciát tartva, 2013-ra a foglalkoztatottak száma országos átlagban eléri 5,05 millió személyt a jelenlegi 4,7 millióval szemben.

A lapban előrejelzés található a bérek növekedésének felgyorsulásáról. A következő három év folyamán évenkénti 10 százalékos lehet az emelkedés. Ezután újabb három évig valamennyire lelassul, csupán évi 8 százalékos növekedéssel lehet majd számolni.

A következő évre, 2008-ra, a prognóziskészítő állami intézmény 1147 lejes átlagfizetés elérését látja valószínűnek, ez 2009-ben tovább növekszik, amíg eléri az 1267 lejt. A szakemberek 2010-re már 1370 lejes átlagfizetéssel számolnak, és szerintük a következő években az átlagbér sorra eléri az 1484, majd az 1606 lejt. A hatéves időszak végére, 2013-ra szerintük az átlagfizetés eléri az 1735 lejt, ami a múlt évinek több mint duplája.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
5 ezer munkahely szűnhet meg a francia autógyárnál

A Renault-nál nem töltik be a nyugdíjba vonulók után megüresedett álláshelyeket. Teljes cikk

Óriási leépítés a Forma-1-es csapatnál

A McLaren dolgozóinak több mint negyedét elbocsátják, a leépítés az F1-es részleget is érinti. Teljes cikk

Adócsökkentésről döntött a cseh kormány

Csökken az adó többek között a szállásadói szolgáltatásoknál, a kulturális és sportrendezvények belépőinél. Teljes cikk