Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

A szabad vasárnap ellen az SZDSZ

Két SZDSZ-es politikus azt tervezi, hogy az Alkotmánybíróságon támadja meg a vasárnapi munkavégzésről szóló népszavazási kezdeményezést; Gusztos Péter és Wittinghoff Tamás, az SZDSZ két ügyvivője ezt vasárnap jelentette be.

"Fontolgatjuk, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljunk ebben a kérdésben, mert ez a népszavazási kérdés meglátásunk szerint indokolatlanul és megmagyarázhatatlanul tesz különbséget állampolgár és állampolgár között" - mondta Gusztos Péter az MTI-nek.

A politikus szerint kifogásolható, hogy a kezdeményezés kivételeket fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy milyen egységek tarthatnának nyitva vasárnap. Nem világos, miért kellene, hogy kisebb védelmet élvezzenek a rendőrök, a tűzoltók, vagy a buszsofőrök, mint az áruházi alkalmazottak - tette hozzá. Gusztos Péter hangsúlyozta: a vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatos szakszervezeti és munkajogi kérdések megoldása nem az, hogy megtiltják a nyitva tartást.

Az SZDSZ elítéli, hogy a KDNP saját meggyőződését törvényi kényszerrel akarja ráerőltetni a társadalomra. Az állampolgárokon múlik, hogy vállalnak-e munkát, vagy vásárolnak-e vasárnap - emelte ki a liberális politikus.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter