Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A szabad vasárnap ellen az SZDSZ

Két SZDSZ-es politikus azt tervezi, hogy az Alkotmánybíróságon támadja meg a vasárnapi munkavégzésről szóló népszavazási kezdeményezést; Gusztos Péter és Wittinghoff Tamás, az SZDSZ két ügyvivője ezt vasárnap jelentette be.

"Fontolgatjuk, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljunk ebben a kérdésben, mert ez a népszavazási kérdés meglátásunk szerint indokolatlanul és megmagyarázhatatlanul tesz különbséget állampolgár és állampolgár között" - mondta Gusztos Péter az MTI-nek.

A politikus szerint kifogásolható, hogy a kezdeményezés kivételeket fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy milyen egységek tarthatnának nyitva vasárnap. Nem világos, miért kellene, hogy kisebb védelmet élvezzenek a rendőrök, a tűzoltók, vagy a buszsofőrök, mint az áruházi alkalmazottak - tette hozzá. Gusztos Péter hangsúlyozta: a vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatos szakszervezeti és munkajogi kérdések megoldása nem az, hogy megtiltják a nyitva tartást.

Az SZDSZ elítéli, hogy a KDNP saját meggyőződését törvényi kényszerrel akarja ráerőltetni a társadalomra. Az állampolgárokon múlik, hogy vállalnak-e munkát, vagy vásárolnak-e vasárnap - emelte ki a liberális politikus.

Follow hrportal_hu on Twitter