Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A szépségipar szakmáinak versenye Nyíregyházán

Magyarország és a környező országok legügyesebb kezű fodrászai, műkörmösei és kozmetikusai mérik össze tudásukat a szépségipar szakmáinak nemzetközi versenyén, a Nyíregyházán megrendezendő Szabolcs Kupán vasárnap.

A verseny - amelyet idén tizenegyedik alkalommal közösen rendez a megyei kereskedelmi és iparkamara és a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium - színvonalában és versenyzőszámban egyedülálló az Észak-alföldi régióban, de a budapesti országos versenyeket is figyelembe véve az országban igen előkelő helyet foglal el - közölte Mészáros Éva, az iparkamara kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel.

A vasárnap 9 órától kezdődő megmérettetésnek a középiskola Dugonics úti épülete ad otthont, a 164 benevezett versenyző pedig szakmai zsűri előtt mutathatja smink- és frizurakészítési, valamint műkörömépítési tudományát. A hazaiak mellett számos román és szlovák versenyző nevezett a versenyre, amelynek legnépszerűbb kategóriája az elmúlt évek tapasztalatai alapján a dekorkozmetika és a farsangi konty kategóriája lesz, így a nagyközönség és a szakma ebben az évben is egészen biztosan színes, látványos és ötletgazdag alkotásokat láthat majd. A műkörömdíszítők és a fantáziasminket készítők a szafaristílus jegyében adhatnak számot tudásukról és kreativitásukról.

Mészáros Éva az idei trendekről szólva elmondta: a hétköznap viselt sminkekben a trend jelenleg a visszafogott szemhéj színezés, finom pasztellszínekkel árnyalt, de erőteljes szemkontúr. A hölgyek idén újra elővehetik a valaha nagyon népszerű piros és egyéb vidám színű rúzsokat, az arcszínben pedig világos, hamvas szín kölcsönözhet fiatalos megjelenést a hölgyeknek.

A műszempilla továbbra is hódít, a fodrászatban pedig alapvetően két várost, Moszkvát és Tokiót követi a stílus, a városok mérete, lüktetése és kultúrája tükröződik a hajviseletekben. A távol-keleti főváros stílusában elsősorban a szögletes elemek, míg az orosz fővárosban a már-már túlzásokba átcsapó sokszínűséget és göndör fürtöket lehet felfedezni. Ismét divatos lett a kreppelés, melyet az utóbbi időben szinte el is felejtettek a különleges hajviseletet kedvelők. A színek tekintetében hódít a rézvörös és annak minden árnyalata, illetve a szőke, amely már a nyarat idézi. A frizurák viselőinek külön örömöt jelenthet, hogy elsősorban a hordható fazonok a divatosak, ezek tükrözik viselőjük egyéniségét, és az azt megformázó fodrász tehetségét és kreativitását.

A műkörömdivat meghatározó eleme a hosszú, hegyes, gazdagon díszített, a szivárvány minden színében pompázó köröm, mely közül a "háztető" formájú a leginkább divatos. Aki nem híve a műköröm viselésének, annak a géllakkozás igazán találó, melyet szintén a hangulatnak, öltözéknek egyéniségnek megfelelő színek jellemeznek - mondta el Mészáros Éva. Mint hozzátette: mind a saját, mind a műköröm tekintetében örökzöldnek számító francia körmök továbbra sem mentek ki a divatból.

Aki mégsem vonzódik egyik megoldáshoz sem, annak az egyre elterjedtebb, méhviaszt alkalmazó, úgynevezett japán manikűrt ajánlják a szakemberek, mely a saját köröm csillogóvá tételével biztosítja akár több héten át az ápolt kezeket és a tökéletes megjelenést.

Az idei Szabolcs Kupán a verseny mellett zenés-táncos színpadi programok várják az érdeklődőket, akik smink és frizurakészítésben is kaphatnak hasznos tanácsokat a szakemberektől.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter