Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A sztrájkfenyegetés nem segíti a megállapodást a BKV-val

A sztrájkfenyegetés nem segíti elő a bérmegállapodás megkötését, ahhoz higgadt tárgyalásokra van szükség, amire nyitott a BKV Zrt. vezetése - írta a társaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A BKV igazgatósága hétfőn döntött a bértömegemelés lehetőségéről és mértékéről, amelyről a társaság vezetése azonnal tájékoztatta a munkavállalói képviseleteket, illetve a közvéleményt. "Mégis megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének egyes vezetői félretájékoztatják a dolgozókat" - olvasható a dokumentumban.

Közölték, a nehéz gazdasági helyzet ellenére a BKV igazgatósága hétfőn szabad utat biztosított az idei évre vonatkozó bértárgyalás megkötéséhez, amelynek megfelelően a teljes bértömeg három százalékát (közterhekkel együtt 1650 millió forint) béremelés céljából elkülönítették. Ez rugalmasságot biztosít a tárgyalásokra, és ez személyenkénti három százaléknál több béremelést is jelenthet - tették hozzá.

Mint írták, ezenfelül a munkáltatói ajánlat tartalmaz minden munkavállaló részére havi 5000 forintos étkezési utalványt.

A társaság vezetése nem kap béremelést, ez a megtakarítás a munkavállalóknál jelentkezik.

"Nem tartjuk szerencsésnek, hogy a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének egyes vezetői folyamatosan félretájékoztatják a dolgozókat, és a gazdasági helyzethez képest korrekt béremelési javaslatot elutasítva munkabeszüntetéssel fenyegetőznek, annak ellenére, hogy az egyeztetések folyamatosak, és mindenkinek a megegyezés az érdeke" - fogalmaztak.

A közlemény szerint a szakszervezetek a keddi plenáris ülés keretében egyetértettek azzal, hogy szűkebb körben, az állandó bizottság keretében megvizsgálják azt, hogy a felajánlott keretösszegen belüli rugalmassággal élve az emelés milyen elvek szerint osztható szét, és az összegszerűen mennyit jelenthet az egyes munkavállalók vonatkozásában.

Az emelések pontos mértéke és a differenciálás szempontjai a bérgazdálkodás teljes áttekintése alapján határozhatók meg, törekedve arra, hogy a szűkös gazdálkodási lehetőségeken belül a munkavállalók nagy többsége minél kedvezőbb feltételekkel részesüljön e juttatásból. Ennek megfelelően március 12-én, szerdán az első szűk körű szakmai egyeztetés meg is történt, amely jövő hét kedden folytatódik, és reményeink szerint akár egy héten belül megállapodás is születhet - írták.

A BKV jelenlegi pénzügyi helyzetében az is kiemelkedő, hogy az előzetes üzleti terv sarokszámainak elfogadásával lehetőség nyílik a bértömegemelésére. A BKV vezetése "megérti a munkavállalók szempontjait, ugyanakkor azt várja, hogy a munkavállalók is értsék meg a BKV helyzetét".

A felelőtlen sztrájkfenyegetés csak nehezíti a munkáltató és a munkavállalói képviseletek közötti párbeszédet - zárták a közleményt.

A BKV-nál működő szakszervezeti szövetségek szerint nem múlt el a sztrájkveszély a keddi bértárgyalások után, nem tudni ugyanis, hogy a BKV ajánlata személyenként mit jelenthet - ezt az érdekképviseletek vezetői közölték kedden az MTI-vel.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
32 ezer forinttal emeli a béreket az Auchan

Fix alapbéremelést hajt végre az Auchan Magyarország - közölte az áruházlánc. Teljes cikk

Kezdhetnek izgulni az Audi Hungária dolgozói, februárban startolnak a bértárgyalások

Február elején kezdődnek a bértárgyalások az Audi Hungariánál. A cél, hogy a bérek reálértéke ne csökkenjen. Teljes cikk

Folytatódik a zuhanás a tech szektorban, hatszáz munkahelyet szüntet meg a Spotify is

Az elmúlt hetekben a Meta több mint 11 ezer embert, az Alphabet 12 ezret küldött el, az Amazon, ami az Egyesült Államok második legnagyobb... Teljes cikk