Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A társadalmi felzárkózást segítené az MSZP foglalkoztatási javaslata

Az MSZP országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely a társadalmi felzárkóztatást szolgáló intézkedéseket tartalmazza. Az indítvány a családtámogatás, a szociális szolgáltatások, a foglalkoztatás és a fogyasztóvédelem területén kezdeményez változtatásokat.

Gúr Nándor, a foglalkoztatási és munkaügyi, illetve Simon Gábor, a fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnökének vasárnapi közös sajtótájékoztatóján hangzott el a határozati javaslat benyújtásánának ténye.

Gúr Nándor kitért arra: javaslatukkal el akarják érni, hogy a családi pótlék kiegészítő motivációs tényezővé váljon, vagyis segítse elő a gyerekek magasabb iskolázottságát, és azt, hogy olyan szakmát tanuljanak, amelyre szükség van a munkaerőpiacon.

Mint mondta, a munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességűek vannak a legnehezebb helyzetben, ezért kiegészítő támogatásokkal kell segíteni elhelyezkedésüket, de szükség van arra is, hogy a kormány szélesítse a munkahelyek feltárásának eszközeit.

Simon Gábor közölte: a javaslattal rá akarják irányítani a kabinet figyelmét az emberek problémáira, fontos ügyeire. Kezdeményezik, hogy a kormányzat építsen az elmúlt időszakban elért eredményekre, folytassa azt a fogyasztóvédelmi stratégiát, amelyet társadalmi konszenzusra építve fogadtak el korábban, és építse tovább a civil kapcsolatokat ezen a területen.

Simon Gábor hozzátette: javasolják, hogy a kormány az év végéig nyújtsa be az Országgyűlésnek a közüzemi szolgáltatók fogyasztói-magatartási kódexét, amely átláthatóbbá és egyszerűbbé tenné a közüzemi számlákat, illetve elősegítené a fogyasztók jogérvényesítését.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter