A tervek szerint halad a Mercedes-beruházás"/>
Megjelent: 11 éve

A tervek szerint halad a Mercedes-beruházás

A Kecskeméten megvalósuló Mercedes-beruházás a terv szerint halad, abban nincs semmilyen változás - mondta Garamhegyi Ábel szakállamtitkár Kecskeméten.

Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei közgyűlésén tartott előadásában kiemelte: a magyar vállalkozók számára kiemelt jelentőségű lesz, hogy a háttéripar 10 ezer új munkahelyéből mennyit tudnak beszállításaik révén megszerezni. Hangsúlyozta: nagyobb lesz a versenyfutás, mint amekkora a beruházás helyszínének az elnyeréséért folyt.

Az államtitkár szerint a beszállítás szempontjából szóba jöhető terület döntő többsége Magyarországra esik, de a cégeknek nagyon komoly minőségi igényeknek kell megfelelni. A szakállamtitkár egészen bizonyos abban, hogy technikailag meg tudnak felelni a magyar vállalkozások az elvárásoknak, "de az a kérdés, hogy a vállalkozói kultúránk meg fog-e felelni".

Garamhegyi Ábel kiemelte: a magyar gazdaság számára 2009 nehéz év lesz, mert a "gazdasági teljesítménynek" közel 80 százaléka a külpiacon talál gazdára. A külkereskedelmi forgalom 35 százalékos visszaesése Európában érzékeny veszteség, annak ellenére, hogy a magyar ennél szerényebb mértékben csökkent.

A szakállamtitkár beszélt arról az építőipari csomagról, amely az Európai Unió finanszírozása által új megrendeléseket jelent a magyar építőipari vállalkozóknak. Az 1800 milliárd forintnyi keretösszeg, több mint 600 beruházást jelent, nem pedig egy darab állami megrendelést - fűzte hozzá. Beszámolt arról, hogy a projektek mindegyikét nyílt eljárás keretében hirdetik meg.

A csomag fele megrendelés formájában még ebben az évben megérkezik a piacra, és 30 százaléka eljuthat a kifizetésig - ismertette a projektek megvalósításának lehetséges határidejét. Reményét fejezte ki, hogy a beruházások révén az építőiparban a munkahelyek döntő része megmarad.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk