kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

A tizenharmadik havi bér kifizetésének módosítása

A jövő évtől kezdve nem évközben, hanem a tárgyév decemberében kell kifizetni a 13. havi illetményt. A javaslat több mint 700 ezer közszolgát érint. Korábban egyhavi illetmény egytizenketted részekben került a közalkalmazottakhoz. - Ha ezzel visszaáll a régi rend, akkor a munkavállaló nem fogja érteni, miért csökkent a bére - emelte ki az MDF-es Pettkó András.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a jelenlegi rendszerben havonta, egytizenkettedekben kapják a közszférában dolgozók a 13. havi illetményt, ám 2007-ben a kormány megállapodott a közszféra képviselőivel, hogy 2009-től a tárgyév decemberében, egy összegben fogják kifizetni a bért. Hangsúlyozta: a törvényjavaslat biztosítja, hogy a különböző jogállású törvények hatálya alá tartozó közszolgálatban eltöltött időket is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a közszolgálati dolgozók ne essenek el a 13. havi illetményüktől amiatt, mert évközben más jogállású törvény hatálya alá kerültek munkájukat illetően.
A kifizetés rendjében bekövetkező változás - a bírák kivételével - nem okoz költségtöbbletet az intézményeknél - jegyezte meg.

Bernáth Ildikó (Fidesz) felszólalásában hangsúlyozta, a javaslat több mint 700 ezer munkavállalónak a helyzetét érinti, ennyien dolgoznak ugyanis a közszférában. A korábban egyhavi illetmény egytizenketted részekben került a közalkalmazottakhoz, ezzel váltotta ki a kormány az akkori béremelést - jegyezte meg.
Problémának nevezte, hogy nem lehet még tudni azt, hogy az illetmények egyéb emelésével kapcsolatban mi a szándéka a kormánynak; valamint azt is, hogy ez a törvényjavaslat nem szól a prémiumévekben résztvevő dolgozóknak a helyzetéről.
Bernáth Ildikó közölte: a Fidesz álláspontja az, hogy ha a közalkalmazotti bértábla illetményei fedezni fogják az egytizenkettedek helyetti egyhavi kifizetést, akkor támogatják a javaslatot.

Az MDF-es Pettkó András hangsúlyozta: pártja a 13. havi bért nem jutalomként kezeli, ez ugyanis jár azoknak, akiknek a törvény ezt biztosította. "Azt gondolom, hogy sajnos kénytelenek leszünk megszavazni"; kellemetlen kérdés azonban, hogy mi lesz az egytizendkettedekkel - mondta; hozzátéve: ha ezzel visszaáll a régi rend, akkor a munkavállaló nem fogja érteni, miért csökkent a bére. Támogatni kell, aztán meglátjuk, hogy a költségvetésben a kormány miképpen orvosolja a rend helyreállításából fakadó problémákat - fűzte hozzá Pettkó András.

A szocialista Kiss Ferenc szerint mindkét megoldást jónak ítélték eddig a közszférában dolgozók. A mostani döntéssel, azaz hogy visszaáll a korábbi rend, egy kötelezettségvállalást teljesít az állam. Hangsúlyozta, odafigyelnek arra, hogy a közszférában dolgozóknak a kiesés valamilyen juttatásban realizálódjon.
Béki Gabriella (SZDSZ) elmondta: pártja javasolja a törvény elfogadását. Mint mondta, tagadhatatlan, hogy eredeti szándéka szerint a 13. havi bér a közszolgálatban végzett munka megbecsülésére jött létre, akár jutalomnak is tekinthető. Ezt a funkcióját azonban - fűzte hozzá - alapvetően elveszítette, amikor földarabolódott, és elkezdett havi bérkiegészítésként funkcionálni. Egy ilyen visszarendezés a képviselő szerint számos problémát is felvet, hiszen ha az emberek megszokták, hogy havonta többet kaptak, akkor előállhat az a helyzet, hogy jövedelemcsökkenést fognak érzékelni.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek