Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

A Tresorit Kft. nyerte el az EuroCloud 2014 verseny fődíját

Nyolc kategóriában díjazott magyar informatikai vállalkozásokat az EuroCloud Magyarország Egyesület, amely azzal a céllal alakult, hogy európai felhő-számítástechnikai fejlesztési központtá tegye Budapestet. A fődíjat az alig három éve létező, de már a nemzetközi piacon is jelen lévő Tresorit Kft. nyerte.

Az idén meghirdetett verseny kiemelt témája az innováció, illetve a kiberbiztonság volt.

A pályázatokat a EuroCloud Magyarország Egyesület által felkért bírálóbizottság értékelte.

A fődíjat kapó Tresorit egy titkosított tárhely szolgáltatást nyújt, amely a bizalmas dokumentumok tárolására, szinkronizálására és megosztására ad lehetőséget.

A legjobb cloud felhasználónak járó díjat a HPIX Kft. kapta, amely nyomtatási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.

A legjobb magánszektorbeli esettanulmányt az idén a Mobile Engine Kft. adta be, a szoftverszállító két éve már megnyerte a legjobb cloud szolgáltatásnak járó díjat.

A közszférában véghezvitt esettanulmányok közül 2014-ben a Doctusoft pályázata bizonyult a legjobbnak, a dokumentumkezelő szolgáltatás az intézmények és szervezetek munkáját segíti.

Kiemelt díjat kapott az Ericsson Magyarország Kft., amely tavaly nyáron jelentette be, hogy cloud fejlesztőközpontot hoz Budapestre.

Szintén kiemelt díjat kapott a Red Steed Studios Kft., amely a bitcoinos rendszerhez hasonló, azt is kezelni tudó, magas szintű biztonságot nyújtó virtuális fizetési platformot hozott létre.

A legjobb cloud startup ötletnek járó különdíjat a Vemoco Telematics Kft. kapta, amely magánszemélyek, vállalatok és kormányzati szervezetek számára tervez cloud alapú telematikai szolgáltatásokat nyújtani.

A különdíjat kapott a svéd bejegyzésű, de magyar vezetéssel működő Arenim Technologies Cryptalk elnevezésű, titkosított azonnali üzenetküldést és beszélgetést lehetővé tévő cloud szolgáltatása.

A kategóriák nyertesei ősszel Luxemburgban európai szinten is megmérettethetik magukat a EuroCloud Europe versenyén.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk

Több mint 300 gyermekmunkást találtak amerikai McDonald's-okban

10 éves gyermekmunkást is találtak éjjel 2-kor az egyik McDonald’s étteremben a munkaügyi hatóság emberei az Egyesült Államokban. Összesen 305... Teljes cikk