Megjelent: 6 éve

A vécéfülkében aludtak a gyakornokok

A befektetési bankoknál kemény tempót diktálnak a fiataloknak, és bár a Bank of America gyakornokának halála óta ugyan igyekeznek visszafogni a terhelést, így is van olyan hely, ahol a fiataloknak aludni sincs idejük – írja a Business Insiderre hivatkozva a HVG Online.

images

Néhány hónapja okozott botrányt, hogy elhunyt az egyik nagy befektetési bank, a Bank of America egyik gyakornoka, miután heteken keresztül hajnalig dolgozott. Azóta a pénzintézetek jobban odafigyelnek a fiatal munkavállalók munkaóráira, például a szombatot odaadják szabadnapnak.

Korábban többen is kreatív megoldásokhoz folyamodtak a nagy hajtásban. A Business Insidernek a Barclays befektetési bank hongkongi gyakornoka arról mesélt, hogy ő és társai a vécébe húzódtak el néhány percet szunyókálni. Bedugták a fülhallgatójukat és beállították a telefonjukon az ébresztőt, ez volt a "vécés szundi".

A bank nem kommentálta az esetet, csak azt közölte, hogy figyelnek arra, hogy a gyakornoki programjuk a kihívások ellenére kiegyensúlyozott legyen.

HVG Online
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter