Megjelent: 9 éve

A végkielégítés-adó kezelését nem tudná ellátni az adóhatóság

A végkielégítés-adó kezelését, vagyis az érintettek ellenőrzését biztosan nem tudná ellátni az adóhatóság - idézi a Napi Gazdaság Varga Árpádot, az APEH elnökhelyettesét.

A Napi Gazdaság szerdai száma szerint a nagy felhördülést kiváltó vagyonosodási vizsgálatoknál is nagyobb feladatot jelentene a revizorok számára.

A jövedelmekről a kifizetőknek kell adatot szolgáltatniuk, az érintetteknek pedig bevallást készíteniük. A törvény december 30-án lép hatályba, ami érdekes következményekkel jár. Ha ugyanis egy érintett december 30-val bezárólag halálozik el, az örökösöknek nem kell megfizetniük helyette az adót, ha december 31-én, akkor igen - mondta Varga Árpád.

Napi Gazdaság/Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter